Europe - Regional Pages: Ukraine

Найвідомішим продуктом компанії є платформа наукової літератури Web of Science, на якій серед 16 баз є головна і перша в світі наукометрична база - Web of Science Core Collection (WoS CC) в якій представлено реферативну інформацію з понад 21900 журналів за усіма галузями знань. В WoS CC відбираються видання, монографії, матеріали конференцій за прозорими критеріями. Проіндексовано реферативні дані кожної публікації: назва, всі автори, всі установи, вихідні дані публікації, резюме, ключові слова, грантова підтримка, пристатейний перелік літератури, що дозволяє визначити цитованість та впливовість окремого документу або групи, певного автору чи наукового колективу, установи або країни. Шістнадцятою базою даних на платформі став Preprint Citation Index. 

Аналітичні надбудови Journal Citation Reports містить інформацію по 21428 виданням Web of Science Core Collection. З останнього оновлення представлені видання з усіх чотирьох журнальних індексів (колекцій):

Science Citation Index Expanded (SCIE) - природничні і технічні науки

Social Sciences Citation Index (SSCI) - суспільні науки

Arts & Humanities Citation Index (AHCI) - гуманітарні науки та мистецтво

Emerging Sources Citation Index (ESCI) - мультидисциплінарний індекс

Для видань проіндексованих в SCIE та/або SSCI розраховується імпакт фактор (Journal Impact Factor - JIF) - показник впливовості видання.

Для журналів усіх індексів розраховується Journal Citation Indicator (JCI) - розраховується нормалізована цитованість кожної публікації за трирічний період.
Для видань що мають JIF та/або JCI за даними показниками в межах певної категорії(ій) визначається квартиль. 

Аналітична система InCites використовує дані з усіх індексів Web of Science Core Collection з 1980 року. Розраховуються як абсолютні так і нормалізовані показники. 

Вебінари безкоштовні, українською у ZOOM. Необхідна попередня реєстрація. Передбачено сертифікат учасника за умови присутності більше 90 % основного часу вебінару. До зустрічі.

---

28 вересня

Тема: Інтеграція платформ Web of Science та ProQuest

Тези: Унікальний контент платформ Web of Science та ProQuest дозволяють бібліотекам та університетам виконувати амбітні завдання. Приєднуйтесь до цієї сесії, щоб дізнатися більше про останні інтеграції:

- Індекс цитування дисертацій ProQuest Dissertations & Theses Citation Index

- Інтеграція між Alma та InCites Benchmarking & Analytics

- Інтеграція між Alma та Journal Citation Reports

- Інтеграція між Primo / Summon та Journal Citation Reports

- Подальші плани

Час 10:15–11:15

Реєстрація

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_MhIZjQjuSbqpNnOsuxpWvg

 

5 жовтня

Тема: Створення та корегування профіля науковця у Web of Science

Тези:  На вебінарі обговоримо: Що таке профіль науковця у Web of Science Core Collection. Як створити, що може бути представлено, як підтвердити свої публікації, як часто оновлювати, для чого потрібний, з якими ресурсами може бути інтегрований. Які показники і метрики доступні, як їх можна використовувати для наукової діяльності. Як зробити пошук за автором та отримати всі результати. Чим відрізняються підтверджені профілі та автоматично створені колекції документів.  Відповіді на запитання з реєстраційних анкет

Час 10:15–11:15

Реєстрація https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_MaKxl64lRKWFZFlMa_OQtA

Вебінари що відбулися у 2023. Якщо не отримали сертифікат учасника, але були присутні більше 90 % основного часу вебінару, перед зверненням  уточніть дату та час початку. За наявності відеоматеріалів знайдіть їх тут

Дата	Час	Назва
21 вересня	10:15–11:15	Авторські профілі науковця презентація
14 вересня	10:15–11:15	Як підібрати видання для публікації презентація
7 вересня	10:15–11:15	Інформація про гранти для наукової діяльності на ресурсах Clarivate презентація
31 серпня	10:15–11:15	Оновлені можливості Web of Science презентація
24 серпня	10:15–11:15	Наука України крізь призму Web of Science презентація
13 липня	10:15–11:15	Оновлення продуктів Clarivate для наукової діяльності 2023 презентація
4 липня	10:15–11:15	Journal Citation Reports™ 2023 презентація
29 червня	15:00–16:00	Профілі авторів: Допомога чи постійний клопіт? відео
29 червня	10:15–11:15	Критерії та процедура відбору матеріалів до Web of Science Core Collection презентація
22 червня	10:15–11:15	Складнощі з якими стикаються науковці при роботі з ресурсами Clarivate та їхне вирішення. презентація
31 травня	10:15–11:15	Спільний семінар з директорами наукових бібліотек Юлією Главчевою (НТУ «ХПІ) та Ольгою Ольшевською (ОНТУ) Тема:  Хижацькі видання vs бібліотекарі та науковці. відео
25 травня	10:15–11:00	Бліц «Інструкції для початківців»: Журнали для публікації презентація
24 травня	10:15–11:00	Бліц «Інструкції для початківців»: Авторські профілі презентація
23 травня	10:15–11:00	Бліц «Інструкції для початківців»: Як працювати у Web of Science презентація
11 травня	10:15–11:15	Цитування та наслідки презентація
27 квітня	16:00–17:30	ChatGPT: що потрібно знати науковцям, освітянам, бібліотекарям? відео
27 квітня	10:15–11:15	Профіль дослідника у Web of Science презентація
13 квітня	16:15–17:15	Пошукові запити у Web of Science Core Collection без таємниць презентація
30 березня	10:15–11:15	Вступ до наукометрії презентація
29 березня	12:00–13:00	Web of Science Journal Evaluation Process and Selection Criteria презентація відео
9 березня	16:15–17:15	Публікаційний процес в деталях презентація
7 березня	10:00–11:00	Профіль установи: створення, корегування, використання (для адміністраторів)
23 лютого	10:15–11:15	RS - Підтримка ваших відкритих дослідницьких ініціатив за допомогою надійних даних та інструментарію, що масштабується презентація
9 лютого	16:15–17:15	Відкритий доступ в Україні та світі презентація
26 січня	10:15–11:15	RS - Про фінансування наукових досліджень презентація
12 січня	16:15–17:15	Профіль установи у Web of Science: створення, корегування, функції, можливості презентація

Якщо ви були присутні більше 90 % часу вебінару а сертифікат не отримали і в СПАМ не було, при запиті про сертифікат обов'язково наведіть дату, час початку вебінару та пошту яку вказували при підключенні

Дата	Час	Назва
27 грудня	10:15–11:15	Web of Science та InCites оновлення 2022
8 грудня	16:15–17:15	Web of Science Researcher Profiles: інструкція до використання
29 листопада	10:15–11:15	Research Smarter: Дані та метрики Web of Science з різними API від Clarivate
22 листопада	10:15–11:15 16:15–17:15	Підбір журналу для публікації
17 листопада	10:15–11:15 16:15–17:15	Додаткові можливості Web of Science Core Collection
10 листопада	10:15–11:15 16:15–17:15	Відкритий доступ та відкрита наука
8 листопада	10:15–11:15 16:15–17:15	Базові можливості роботи в Web of Science Core Collection
1 листопада	10:15–11:15 16:15–17:15	Пошук та аналіз патентної інформації
27 жовтня	10:15–11:15	Research Smarter: Збільшення вашого наукового внеску у досягнення Цілей сталого розвитку ООН (UN Sustainable Development Goals)
13 жовтня	10:15–11:15 16:15–17:15	Автори та цитування
6 жовтня	10:15–11:15 16:15–17:15	Основи наукометрії
27 вересня	10:15–11:15	Research Smarter: Профілі дослідників у Web of Science
8 вересня	16:15–17:15	Web of Science Core Collection: нові та старі можливості для науковця та адміністратора
11 серпня	10:15–11:15 16:15–17:15	Презентація наукових здобутків вченого
26 липня	10:15–11:15	Research Smarter: Демонстрація досліджень вашої установи
7 липня	10:15–11:15 16:15–17:15	Оцінка міжнародної співпраці
30 червня	10:15–11:15	Research Smarter: Новий Journal Citation Reports
28 червня	10:15–11:15	Research Smarter: Світ цитувань
14 червня	10:15–11:15 16:15–17:15	Clarivate для науковців
9 червня	10:15–11:15 16:15–17:15	Як обрати видання для публікації та не помилитися з вибором
26 травня	10:15–11:15	Research Smarter: SWOT-аналіз в InCites: справжній коректний аналіз за спеціалізаціями
24 травня	10:15–11:15	Research Smarter: Огляд літератури на відмінно
12 травня	10:15–11:15	Можливості аналітичного інструменту InCites для науковця та адміністратора
10 травня	10:15–11:15 16:15–17:15	Профіль установи: створення, корегування, використання
5 травня	10:15–11:15 16:15–17:15	Web of Science Core Collection для ефективної наукової діяльності
28 квітня	10:15–11:15	Research Smarter: Як використовувати ресурси Clarivate для формування бібліотечних колекцій
26 квітня	10:15–11:15	Research Smarter: Рішення Clarivate для позиціонування ВНЗ у GRAS рейтингу
14 квітня	10:15–11:15	Авторські профілі науковця
12 квітня	10:15–11:15 16:15–17:15	EndNote: оформлення бібліографії статті за форматом журналу
7 квітня	10:15–11:15 16:15–17:15	Хижацьки видання: розпізнати та уникнути

 

Запитай про Web of Science  кожного четверга о 12:15 20 хвилинна сесія в ZOOM де розбираємо усі питання які виникають у користувачів реєстрація та/або параметри входу  https://forms.gle/gMNeUEFD9CNupMBv8

 

Консультації по профілям установ у Web of Science  залиште заявку  https://forms.gle/CaHxMsKPw2owy7R79

відео матеріали презентація

29 березня Clarivate відкрила сторінку #StandWithUkraine  де розміщено інформацію для науковців України, які були змушені переїхати, щодо доступу до ресурсів та новини https://clarivate.com/ukraine-resources/

11 березня Clarivate повідомила про припинення комерційної діяльності в Російській Федерації прочитати

Тихонкова Ірина, к.б.н.
Консультант з регіональних рішень

 iryna.tykhonkova@clarivate.com