Skip to Main Content

Europe - Regional Pages: Ukraine

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Загальна

Вітаємо Вас на українській сторінці Clarivate!

Clarivate є власником і виробником потужних ресурсі та інструментів, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні. 

На даній сторінці ви знайдете інформацію про основні продукти компанії і їхні можливості, оновлення ресурсів та розклад освітніх програм: вебінарів, семінарів та конференцій.

WoS

Найвідомішим продуктом компанії є платформа наукової літератури Web of Science, на якій серед 18 баз є головна і перша в світі наукометрична база - Web of Science Core Collection (WoS CC) в якій представлено реферативну інформацію з понад 22 тис журналів за усіма галузями знань. В WoS CC відбираються видання, монографії, матеріали конференцій за прозорими критеріями. Проіндексовано реферативні дані кожної публікації: назва, всі автори, всі установи, вихідні дані публікації, резюме, ключові слова, грантова підтримка, пристатейний перелік літератури, що дозволяє визначити цитованість та впливовість окремого документу або групи, певного автору чи наукового колективу, установи або країни. Нові бази на платформі Preprint Citation Index., ProQuest™ Dissertations & Theses Citation Index та Grants Index

Journal Citation Reports

Аналітичні надбудови Journal Citation Reports містить інформацію по 21428 виданням Web of Science Core Collection. З останнього оновлення представлені видання з усіх чотирьох журнальних індексів (колекцій):

Science Citation Index Expanded (SCIE) - природничні і технічні науки

Social Sciences Citation Index (SSCI) - суспільні науки

Arts & Humanities Citation Index (AHCI) - гуманітарні науки та мистецтво

Emerging Sources Citation Index (ESCI) - мультидисциплінарний індекс

З червня 2023 року для всіх видань  розраховується імпакт фактор (Journal Impact Factor - JIF) - показник впливовості видання.

Для журналів усіх індексів розраховується Journal Citation Indicator (JCI) - розраховується нормалізована цитованість кожної публікації за трирічний період.
Для видань що мають JIF та/або JCI за даними показниками в межах певної категорії(ій) визначається квартиль. 

InCites

Аналітична система InCites використовує дані з усіх індексів Web of Science Core Collection з 1980 року. Розраховуються як абсолютні так і нормалізовані показники. 

Найближчі вебінари

Вебінари безкоштовні, українською у ZOOM. Необхідна попередня реєстрація. Передбачено сертифікат учасника за умови присутності більше 90 % основного часу вебінару. До зустрічі.


Лютий 2024

22 лютого
Тема: Оцінка міжнародної співпраці

Тези: Міжнародна співпраця відкриває можливості проведення наукових досліджень на більш якісному рівні, кращій презентації наукових здобутків, та отриманню додаткового фінансування. Як визначити наявні та потенційні співпраці, оцінити їхню ефективність за допомогою Web of Science Core Collection та InCites. На вебінарі проаналізуємо співпрацю як України в цілому так і окремої установи. Відповіді на питання з реєстраційних анкет.

Вебінар в двох повторах обирайте зручний час

Реєстрація

10:15–11:15

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_yAShWvAqTC-_LzUt3GYXQA
16:15–17:15

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_bCyGzpGgTz24FjuoT8XBaQ

 

Research Smarter 

29 лютого 2024

Тема:  Підтримка чесності досліджень за допомогою надійних інструментів та даних
Тези: Сьогодні ми спостерігаємо зростання не лише кількості журналів, що видаються, а й сумнівних видавничих практик. Крім того, зростає різноманітність загроз доброчесності досліджень включаючи paper mills, маніпуляції із зображеннями та потенціал для зловживань штучним інтелектом.
Підтримка цілісності досліджень - це спільна робота науково-дослідних установ, науковців, грантодваців, видавців та постачальників баз даних. Кожен повинен вжити заходів для забезпечення валідності, точності та загальної достовірності наукових результатів.
Приєднуйтесь до цієї сесії, щоб дізнатися, які кроки в Web of Science зробила Clarivate для підвищення чесності досліджень в рамках наших постійних зусиль щодо активного внеску в підтримку суспільної довіри до наукових та наукових досліджень.

Вебінар в двох повторах обирайте зручний час

Реєстрація

10:15–11:15

 https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_93p571xARxq_VUZgkfiihA

16:15–17:15

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0YGE0BDjRyqmcTDHYnEgSA


Research Smarter 

Березень 

7 березня 2024

Тема: Представляємо нову базу Grants Index на платформі Web of Science
Тези:  Новий Індекс грантів Web of Science надає швидкий доступ до інформації про раніше надані гранти по всьому світу, щоб підтримати зусилля дослідників у пошуку нового фінансування.   
 Завдяки Індексу грантів стандартизовані дані про гранти, отримані з прямих джерел від більш ніж 400 фінансових установ з усього світу, інтегровані в поточні дослідницькі робочі процеси мільйонів користувачів Web of Science. Дослідники можуть швидко і легко зрозуміти, які гранти були профінансовані, щоб краще диференціювати свої нові проекти та пропозиції, коли вони змагаються за грантове фінансування. 
Відвідайте цей вебінар, щоб дізнатися, як ви можете 
- Глибше зрозуміти, що вже було профінансовано за певною темою 
- Ознайомитися з опублікованими результатами раніше наданих грантів 
- Переглянути минулу фінансову діяльність разом з широким спектром результатів досліджень за темою на єдиній платформі  
- Спростити пошук фінансування завдяки прямим зв'язкам між Web of Science та Pivot-RP 

Реєстрація

10:15–11:15 

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Lqe_IiIpTv-VR_TgTTF1cA

Минулі вебінари 2024

 

Дата

Час

Назва

15 лютого 10:15–11:15
16:15–17:15
Відкритий доступ презентація

 8 лютого 

10:15–11:15
​​​​​​​16:15–17:15

 Світ журналів: хороші, погані та хижацькі презентація 

 1 лютого 

10:15–11:15
​​​​​​​16:15–17:15

 Базові можливості Web of Science для наукової діяльності презентація
 25 січня

10:15–11:15
​​​​​​​16:15–17:15

 Research Smarter Найвпливовіші нові спеціалізації та напрямки досліджень у 2023 році презентація
 18 січня

10:15–11:15
​​​​​​​16:15–17:15

 Персональний кабінет у Web of Science презентація

Минулі вебінари 2023

Вебінари що відбулися у 2023. Якщо не отримали сертифікат учасника, але були присутні більше 90 % основного часу вебінару, перед зверненням  уточніть дату та час початку. За наявності відеоматеріалів знайдіть їх тут

Дата

Час

Назва

28 грудня 16:00–17:15 Наука для метрик чи метрики для Науки
28 грудня 10:15–11:15 Research Smarter Оновлення Web of Science та InCites 2023
7 грудня 10:15–11:15 Автори та цитування
30 листопада 10:15–11:15  Research Smarter Представляємо два нових індекси на платформі Web of Science: ProQuest Dissertations & Theses Citation Index та Preprint Citation Index презентація 
23 листопада 10:15–11:15 Бази на платформі Web of Science презентація
16 листопада 10:15–11:15 EndNote: оформлення статті за форматом журналу презентація
9 листопада 10:15–11:15 Різновиди пошукових запитів у Web of Science Core Collection презентація
2 листопада 10:15–11:15 Підібрати видання для публікації та не помилитися з вибором презентація
26 жовтня 16:15–17:15 Research Smarter: Як збільшити успішність грантових заявок вашої установи презентація 
25 жовтня 11:00–12:00 Виклики української науки, та як успішно подолати їх з ресурсами Clarivate презентація
24 жовтня 15:30–16:45 Відкрита наука і Суспільство. Вебінар з запрошеними спікерами. Відео. Презентації під відео
5 жовтня 10:15–11:15 Створення та корегування профіля науковця у Web of Science презентація
28 вересня 10:15–11:15 Research Smarter: Інтеграція платформ Web of Science та ProQuest презентація
21 вересня 10:15–11:15 Авторські профілі науковця презентація
14 вересня 10:15–11:15 Як підібрати видання для публікації презентація
7 вересня 10:15–11:15 Інформація про гранти для наукової діяльності на ресурсах Clarivate презентація
31 серпня 10:15–11:15 Оновлені можливості Web of Science презентація
24 серпня 10:15–11:15 Наука України крізь призму Web of Science презентація
13 липня 10:15–11:15 Оновлення продуктів Clarivate для наукової діяльності 2023 презентація
4 липня 10:15–11:15 Journal Citation Reports™ 2023 презентація
29 червня 15:00–16:00 Профілі авторів: Допомога чи постійний клопіт? відео
29 червня 10:15–11:15 Критерії та процедура відбору матеріалів до Web of Science Core Collection презентація
22 червня 10:15–11:15 Складнощі з якими стикаються науковці при роботі з ресурсами Clarivate та їхне вирішення. презентація
31 травня 10:15–11:15 Спільний семінар з директорами наукових бібліотек Юлією Главчевою (НТУ «ХПІ) та Ольгою Ольшевською (ОНТУ)
Тема:  Хижацькі видання vs бібліотекарі та науковці. відео
25 травня 10:15–11:00 Бліц «Інструкції для початківців»: Журнали для публікації презентація
24 травня 10:15–11:00 Бліц «Інструкції для початківців»: Авторські профілі презентація
23 травня 10:15–11:00 Бліц «Інструкції для початківців»: Як працювати у Web of Science презентація
11 травня 10:15–11:15 Цитування та наслідки презентація
27 квітня 16:00–17:30 ChatGPT: що потрібно знати науковцям, освітянам, бібліотекарям? відео 
27 квітня 10:15–11:15 Профіль дослідника у Web of Science презентація 
13 квітня 16:15–17:15 Пошукові запити у Web of Science Core Collection без таємниць презентація 
30 березня
10:15–11:15
Вступ до наукометрії презентація
29 березня
12:00–13:00
Web of Science Journal Evaluation Process and Selection Criteria презентація відео
9 березня 16:15–17:15 Публікаційний процес в деталях презентація
7 березня 10:00–11:00 Профіль установи: створення, корегування, використання (для адміністраторів)
23 лютого 10:15–11:15 RS - Підтримка ваших відкритих дослідницьких ініціатив за допомогою надійних даних та інструментарію, що масштабується презентація

9 лютого

16:15–17:15

Відкритий доступ в Україні та світі презентація

26 січня

10:15–11:15

RS - Про фінансування наукових досліджень презентація

12 січня

16:15–17:15

Профіль установи у Web of Science: створення, корегування, функції, можливості презентація

Минулі вебінари 2022

Якщо ви були присутні більше 90 % часу вебінару а сертифікат не отримали і в СПАМ не було, при запиті про сертифікат обов'язково наведіть дату, час початку вебінару та пошту яку вказували при підключенні

Дата

Час

Назва

27 грудня 10:15–11:15 Web of Science та InCites оновлення 2022
8 грудня 16:15–17:15 Web of Science Researcher Profiles: інструкція до використання

29 листопада

10:15–11:15

Research Smarter: Дані та метрики Web of Science з різними API від Clarivate

22 листопада

10:15–11:15
16:15–17:15 

Підбір журналу для публікації

17 листопада

10:15–11:15
16:15–17:15 

Додаткові можливості Web of Science Core Collection

10 листопада

10:15–11:15
16:15–17:15 

Відкритий доступ та відкрита наука

8 листопада

10:15–11:15
16:15–17:15 

Базові можливості роботи в Web of Science Core Collection

1 листопада

10:15–11:15
16:15–17:15 

Пошук та аналіз патентної інформації

27 жовтня

10:15–11:15

Research Smarter: Збільшення вашого наукового внеску у досягнення Цілей сталого розвитку ООН (UN Sustainable Development Goals)

13 жовтня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Автори та цитування

6 жовтня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Основи наукометрії

27 вересня

10:15–11:15

Research Smarter: Профілі дослідників у Web of Science

8 вересня

16:15–17:15 

Web of Science Core Collection: нові та старі можливості для науковця та адміністратора

11 серпня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Презентація наукових здобутків вченого

26 липня

10:15–11:15

Research Smarter: Демонстрація досліджень вашої установи

7 липня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Оцінка міжнародної співпраці

30 червня

10:15–11:15

Research Smarter: Новий Journal Citation Reports 

28 червня

10:15–11:15

Research Smarter: Світ цитувань

14 червня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Clarivate для науковців

9 червня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Як обрати видання для публікації та не помилитися з вибором

26 травня

10:15–11:15

Research Smarter: SWOT-аналіз в InCites: справжній коректний аналіз за спеціалізаціями

24 травня

10:15–11:15

Research Smarter: Огляд літератури на відмінно

12 травня

10:15–11:15

Можливості аналітичного інструменту InCites для науковця та адміністратора

10 травня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Профіль установи: створення, корегування, використання

5 травня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Web of Science Core Collection для ефективної наукової діяльності

28 квітня

10:15–11:15

Research Smarter: Як використовувати ресурси Clarivate для формування бібліотечних колекцій

26 квітня

10:15–11:15

Research Smarter: Рішення Clarivate для позиціонування ВНЗ у GRAS рейтингу

14 квітня

10:15–11:15

Авторські профілі науковця

12 квітня

10:15–11:15
16:15–17:15 

EndNote: оформлення бібліографії статті за форматом журналу

7 квітня

10:15–11:15
16:15–17:15 

Хижацьки видання: розпізнати та уникнути

 

ZOOM

Запитай про Web of Science  кожного четверга о 12:15 20 хвилинна сесія в ZOOM де розбираємо усі питання які виникають у користувачів реєстрація та/або параметри входу  https://forms.gle/gMNeUEFD9CNupMBv8

 

Консультації по профілям установ у Web of Science  залиште заявку  https://forms.gle/CaHxMsKPw2owy7R79

відео матеріали презентація

Новини

29 березня Clarivate відкрила сторінку #StandWithUkraine  де розміщено інформацію для науковців України, які були змушені переїхати, щодо доступу до ресурсів та новини https://clarivate.com/ukraine-resources/

11 березня Clarivate повідомила про припинення комерційної діяльності в Російській Федерації прочитати

Контакти

Тихонкова Ірина, к.б.н.
Консультант з регіональних рішень

 iryna.tykhonkova@clarivate.com