Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Europe - Regional Pages: Hungary

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Üdvözöljük

 

Üdvözöljük a Web of Science magyar nyelvű honlapján!

 

Ezen forrás célja, hogy a Web of Science termékeihez különböző támogató eszközöket és képzési anyagokat biztosítson a magyarországi felhasználók számára.  A képzések, oktatási anyagok és hasznos linkek elősegítik a hatékonyabb munkát ezekkel az eszközökkel. 

 

Ha szeretne értesülni az aktuális magyar nyelvű webináriumainkról, itt íratkozhatnak fel a hírlevélre:

http://discover.clarivate.com/training-opt-in 

 

Ha bármilyen kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Webináriumok

Bevezetés a globális egyetemi rangsorokba

Október 20. – 10.00 (Budapest)

A tudomány globalizációja egyre hangsúlyosabbá válik, és a hálózat csomópontjainak és kapcsolatainak száma az idő múlásával jelentősen megnőtt. Csatlakozzon webináriumunkhoz, ahol megvitatjuk a globális egyetemi rangsorok jelentőségének növekedését és a rangsorok történetét, valamint betekintést nyújtunk a főbb globális egyetemi rangsorok értékelési rendszerébe is.

Regisztráció az intézményi emailcímmel

  

A 2021-s Journal Citation Reports

Október 21. – 10.00 (Budapest)

A 2021-s Journal Citation Reports kiadása további újdonságokkal és kiegészítésekkel gazdagítja a folyóiratintelligenciánkat. Csatlakozzon és tudjon meg többet a fejlesztéseinkről, hogyan bővült a szakirodalom tartalma, amely ma már tükrözi a teljes Web of Science Core Collection folyóiratait, valamint hogyan segíti az új normalizált mérőszám a folyóirat hatásának mélyrehatóbb megértését.

Regisztráció az intézményi emailcímmel

 

Web of Science

► Web of Science Core Collection bemutató

► Web of Science Citation Connection bemutató

► Betekintés a koronavírus irodalmába

► Web of Science és a Derwent Innovation Index integrációja

► Legfontosabb tippek a találatok mentésére és exportálására a Web of Scienceben

► A kutatási terület megismerése és intelligens kutatások a Web of Science segítségével 

► Adattisztítás a Web of Scienceben 

► A megfelelő kutatások keresése

► A legmegfelelőbb folyóirat keresése

 Az új Web of Science bemutatása

 A Web of Science legfontosabb fejlesztései 2020-ban 

 Kutatásfinanszírozási adatok a Web of Scienceben

► Gyűjteménykezelés a Web of Science eszközeivel

 Nyílt hozzáférés megállapítása és elemzése a Web of Scienceben

 Újdonságok az új Web of Science felületen

 Web of Science adatok integrálása

 Teljeskörű szerzői profilok a munkásság és hatás bemutatására

 

EndNote

► Felhasznált irodalom pillanatok alatt? - Endnote online bemutató

► Hogyan spórolhat meg több ezer órát a kutatásaira 

 Az új EndNote20 bemutatása

 Bevezető az EndNote Desktop használatába

 

Journal and Highly Cited Data

► Folyóiratok értékelése a Journal Citation Reports segítségével

► Legjobban teljesítő kutatások megállapítása az Essential Science Indicators segítségével 

► Újdonsások a Journal Citation Reportsban és InCites Benchmarking&Analyticsben 

 

InCites Benchmarking and Analytics

► Intelligens mérőszámok használata a felelősségteljes elemzésekhez

► Bibliometriai elemzések fiatal kutatók számára

► Bibliometriai elemzések gyakorlott kutatók számára

► Bibliometriai elemzések könyvtárosok számára

 Teljesebb kép az adatok normalizálásának köszönhetően

 A megújult InCites felület bemutatása

 InCites - ismerekedés az új felülettel

 Citation Topics bemutatása az InCitesban

 Tudományos kiválóság megállapítása

 

Gyógyszerfejlesztés

  Ötletből gyógyszer - Clarivate megoldások az élettudományok területén

Újdonságok a Clarivate háza táján

Author Impact Beamplots

Az elmúlt időszak egyik legfontosabb újdonsága az Author Impact Beamplots, amely egy új vizualizáció az új Web of Science felületén a szerzői profilokban. Ez az új vizualizáció teljesebb képet mutat a szerző munkásságáról: már nem egy egyszerű számot látunk csak önmagában (a Leiden-kiáltványnak is megfelelően), hanem egyszerre látjuk a szerző publiklációit az egyes évekre lebontva és az egyes publikációk rangsorát a hivatkozási szám alapján percentilisértékben kifejezve. A percentilis számolásához figyelembe vesszük a publikáció típusát, kiadás évét és tudományterületet is. Az alábbi honlapon olvasható az Author Beamplots fehér könyvünk https://discover.clarivate.com/beamplots-whitepaper , a szerzői Beamplotokat pedig az új Web of Science felületén a szerzői profil megnyitása után jelenítik meg.

 

Felhasznált irodalom kontextusba helyezése - enriched Cited References

A Web of Science Core Collection új felületén egyes cikkeinek felhasznált irodalmát kontextusba helyeztük. Mostantól egyszerűen megállapíthatjuk mely részeiben a cikknek mely szakirodalomra hivatkoztak, hányszor hivatkoztak a cikken belül a szakirodalomra, vagy mely hivatkozások találhatóak közel egymáshoz és fontosak lehetnek. Kiindulópontként 695 DOAJ Gold folyóirat cikkeit vizsgáltuk meg, egy példa: Seasonal Energy Storage Potential Assessment of WWTPs with Power-to-Methane Technology. A jövőben folyamatosan bővítjük a folyóiratcikkek listáját.

 

 

My Research Assistant 

WOS alkalmazás Android és iPhone okostelefonokra, hogy bárhol bármikor kapcsolatban lehessünk a tudományos szakirodalommal. Tovább a honlapra

My Organization - kari és intézeti szintű elemzések az InCitesban

Publiser Portal - elérhető

Újra javasolhatnak folyóiratokat a Web of Science Core Collectionbe!
Megnyitottuk az új Publisher Portalt az összes kiadó számára, így újra javasolhatnak immáron csak a kiadók folyóiratokat a Web of Science core Collectionbe. Az alábbi oldalon olvashatnak többet és kérhetik a regisztrációt: https://clarivate.com/webofsciencegroup/support/wospublisherportal/ 

Web of Science Citation Connection

InCites

CABI és Clarivate együttműködése

A CABI és a Clarivate közösen szervezett webinárján 2021. márciusában bemutattuk a CAB Abstracts és Global Health adatbázisokat a Web of Science platformon. A webinár keretein belül megnéztük, hogyan egészítik ki a CAB Abstracts és Global Health tartalmát a Web of Science adatbázisai, illetve hogyan járulnak hozzá a CABI adatbázisai a Web of Science platform tartalmához. A webinár felvételének megtekintése

Gyógyszerfejlesztés

Az elkövetkező időszak ígéretes gyógyszereinek és terápiáinak elemzése és annak jóslása, melyek lesznek a közeljövő “kasszasikerei”. Már hagyományosnak tekinthető az elemzés, 2013 óta ápoljuk, az idei elemzés itt olvasható https://clarivate.com/drugs-to-watch/. Akiket a COVID vakcínák érdekelnek, azok is megtalálják a számukra érdekes információkat egy külön fejezetben.

Hasznos linkek

Aktuális webináriumok 

WOS Training

Bibliometriai elemzések

ISI elemzések

 

Útmutatók, segédletek

Web of Science Core Collection

Web of Science platform

InCites Benchmarking & Analytics

Journal Citation Reports

Essential Science Indicators

EndNote

Publons

Kopernio

 

Folyóiratok, konferenciakiadványok kiválasztása, kapcsolatfelvétel

Publisher relations

 

Web of Sciencen vezetett folyóiratok listája

Master Journal List

Koronavírussal kapcsolatos források

Összefoglaló naprakész információk a koronavírussal kapcsolatos kutatásokkal és gyógyszerfejlesztésekkel kapcsolatban a Web of Scienceből, Cortellis Drug Discovery Intelligence-ből, valamint ingyenes hozzáférés kérése a forrásokhoz:

https://clarivate.com/coronavirus-resources/

Kapcsolat

Tréner:

 

Tóth Szász Enikő

eniko.szasz@clarivate.com  

00420 777 075 025

 

 

Területi képviselő:

 

Massimiliano Carloni

massimiliano.carloni@clarivate.com

 

 

 

 

Citation Connection