Вітаємо Вас на українській сторінці Clarivate!
Clarivate є власником і виробником потужних ресурсі та інструментів, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні.
На даній сторінці ви знайдете інформацію про основні продукти компанії і їхні можливості, оновлення ресурсів та розклад освітніх програм: вебінарів, семінарів та конференцій.
частина інформації також доступна в ФБ
Найвідомішим продуктом компанії є платформа наукової літератури Web of Science, на якій серед 18 баз є головна і перша в світі наукометрична база - Web of Science Core Collection (WoS CC) в якій представлено реферативну інформацію з понад 22 тис журналів за усіма галузями знань. В WoS CC відбираються видання, монографії, матеріали конференцій за прозорими критеріями. Проіндексовано реферативні дані кожної публікації: назва, всі автори, всі установи, вихідні дані публікації, резюме, ключові слова, грантова підтримка, пристатейний перелік літератури, що дозволяє визначити цитованість та впливовість окремого документу або групи, певного автору чи наукового колективу, установи або країни. Нові бази на платформі Preprint Citation Index., ProQuest™ Dissertations & Theses Citation Index та Grants Index
Аналітичні надбудови Journal Citation Reports містить інформацію по 21,848 виданням Web of Science Core Collection. З останнього оновлення представлені видання з усіх чотирьох журнальних індексів (колекцій):
Science Citation Index Expanded (SCIE) - природничні і технічні науки
Social Sciences Citation Index (SSCI) - суспільні науки
Arts & Humanities Citation Index (AHCI) - гуманітарні науки та мистецтво
Emerging Sources Citation Index (ESCI) - мультидисциплінарний індекс
З червня 2023 року для всіх видань розраховується імпакт фактор (Journal Impact Factor - JIF) - показник впливовості видання.
Для журналів усіх індексів розраховується Journal Citation Indicator (JCI) - розраховується нормалізована цитованість кожної публікації за трирічний період.
Квартиль окремо визначають за JIF та JCI
За JCI квартиль визначається для усіх 254 категорій науки (всі індекси)
За JIF квартиль не визначається для категорій що віднесені до AHCI
Аналітична система InCites використовує дані з усіх індексів Web of Science Core Collection з 1980 року. Розраховуються як абсолютні так і нормалізовані показники.
Вебінари безкоштовні, українською у ZOOM. Необхідна попередня реєстрація. Передбачено сертифікат учасника за умови присутності більше 90 % основного часу вебінару. До зустрічі.
Жовтень
Research Smarter
2 жовтня 10:15–11:15
Тема: Авторитет і репутація організації: від публікаційної стратегії до демонстрації досягнень
Тези: Формування авторитету та репутації вашої установи починається зі стратегії і залежить від комунікації.
У цій сесії ми пройдемо весь шлях: від прийняття обґрунтованих рішень про те, де публікувати і з ким співпрацювати, до просування наукових досягнень вашої установи на світовій арені.
Ми розглянемо, як ви можете:
• Використовувати показники цитування та інформацію про співпрацю для формування стратегій публікації та партнерства
• Використовувати InCites для створення звітів та визначення областей наукових пріоритетів
• Продемонструвати ваші здобутки в тч новій аудиторії за допомогою рішень Clarivate
Реєстрація:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_RUMA_FpVSk-DPvaVVq6xMw
Clarivate Essential
23 жовтня
Тема: Аналіз відкритої науки України ресурсами Clarivate
Тези: Тема цьогорічного тижня відкритого доступу Кому належать наші знання? Звісно знання належать суспільству, а от можливість використовувати їх може бути обмежена. На вебінарі ми вкотре говоритимемо про відкритий доступ, що це означає на практиці, чому публікації можуть бути платними для авторів, наскільки часто це зустрічається, як змінюється публікаційний ландшафт України, Які установи більш «відкриті». Про нові недоброчесні практики, що використовують відкритий доступ та генеративні сервіси. І лише трішки про нову базу на платформі Web of Science – Research Commons. Ваші запитання за темою вебінару, з реєстраційних анкет не залишаться без відповіті.
Реєстрація:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0R_4hawSR7aN-XQhQB8dHg
Research Smarter
30 жовтня 10:15–11:15
Тема: Представляємо Research Commons – нова база на платформі Web of Science
Тези: Ефективніше досліджуйте за допомогою Research Commons, колекції журнальних публікацій з відкритих джерел, яка розміщена поряд із селективною, курованою колекцією Web of Science Core Collection на платформі Web of Science. Приєднуйтесь до нас, щоб дізнатися більше про нову базу даних, яка додає на 21% більше журнального контенту до ваших досліджень. У цьому вебінарі ми продемонструємо, як ви можете:
• Досліджувати більше досліджень з країн Глобального Півдня та соціальних і гуманітарних наук
• Пріоритезувати якість або широту охоплення залежно від ваших потреб у пошуку досліджень
• Швидше встановлювати зв'язки між концепціями завдяки ширшій мережі цитування
Реєстрація:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_lGhdKMhUQoysD21oSLwSjg
Research Smarter
27 листопада 10:15–11:15
Тема: Покращення пошуку в Web of Science
Тези: З моменту створення Web of Science постійно лідирує в інноваціях, передбачаючи та задовольняючи потреби дослідників у міру розвитку технологій. Швидкий пошук (Smart Search) – це новий стандартний спосіб пошуку в Web of Science, розроблений для більш інтуїтивного та багатомовного використання. Завдяки семантичному пошуку та обробці природної мови він дозволяє користувачам вводити запити природною мовою та повертає результати, ранжовані штучним інтелектом, як за документами, так і за дослідниками. Приєднуйтесь до цього сеансу, щоб дізнатися більше про покращений спосіб пошуку, а також про розширений пошук та генеративний помічник досліджень Web of Science на базі штучного інтелекту для швидшого, легшого та ефективнішого пошуку відповідних досліджень.
Реєстрація:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ldaUxtj7Qvy3JgpwXhVHjQ
|
Дата |
Час |
Назва |
| 18 вересня | 10:15– 11:15 | Рецензування: найкращі практики та рекомендації відео презентаця Презентація Др Лесика РБ |
| 4 вересня | 10:15– 11:15 | Оцінка діяльності установи за показниками Web of Science Core Collection та InCites презентація |
| 28 серпня | 10:15– 11:15 | Скарби за межами Core Collection на платформі Web of Science презентація |
| 26 червня | 10:15– 11:15 | Ювілей Journal Citation Reports™ 2025 презентація |
| 29 травня | 10:15– 11:15 | Досліджуйте, аналізуйте та будьте на крок попереду: Картування дослідницького ландшафту за вашою темою презентація |
|
24 квітня 25 квітня |
10:15– 11:15 16:15–17:15 |
RS Ефективніші дослідження за допомогою штучного інтелекту: як Web of Science підтримує інновації презентація відео |
| 10 квітня | 10:15– 11:15 | Робота над (з) дисертаціями презентація |
| 27 березня | 10:15– 11:15 | Пошук спеціалізованого контенту у Web of Science поза Core Collection презентація |
| 20 березня | 10:15– 11:15 | Основи наукометрії презентація |
| 12 березня | 12:00–13:30 | Семінар спільно з ДНТБ України. Електронні ресурси для науковців України відео |
| 5 березня | 15:00– 17:00 | Семінар спільно з ДНТБ України Відкритий доступ, відкрита наука, відкриті дані: виклики часу відео |
| 20 лютого | 10:15– 11:15 | Значимість співпраці в наукових дослідженнях презентація |
| 30 січня |
10:15– 11:15 15:15– 16:15 |
Розширте свої відкриття з даними у Web of Science Core Collection щодо суспільних, гуманітарних наук і мистецтва презентація |
| 23 січня |
10:15– 11:15 13:15– 14:15 |
Підбір видання для публікації та оформлення роботи за форматом обраного журналу презентація відео |
| 16 січня |
10:15– 11:15 15:15– 16:15 |
Персональний кабінет, профіль науковця та профіль установи у Web of Science Core Collection презентація відео |
|
Дата |
Час |
Назва |
||
| 19 грудня | 10:15– 11:15 | Оновлення Web of Science & InCites 2024 презентація | ||
|
28 листопада 29 листопада |
10:15– 11:15 14:15– 15:15 |
Границі чи обмеження Web of Science Core Collection. Чому це має значення? презентація | ||
| 14 листопада |
|
Дисертація: від планування до використання презентация видео презентация | ||
| 31 жлвтня |
|
Підтримка відкритих дослідницьких ініціатив перевіреними процесами, даними та інструментами презентація | ||
| 10 жовтня |
|
Базовий пошук та аналіз наукової літератури у Web of Science презентація відео | ||
| 3 жовтня | 10:15– 11:15 | Публікація наукової статті презентація | ||
| 26 вересня |
|
Демонстрація ваших здобутків за допомогою профілів дослідників у Web of Science презентація | ||
| 19 вересня | 10:15– 10:45 | Згадуючи олімпіаду: здобутки наукові та спортивні презентація | ||
| 13 вересня | 10:15– 10:45 | Досліджуйте еффективніше з Web of Science Research Assistant презентація | ||
| 12 вересня | 10:15– 10:45 | Визначення нових тем у InCites B&A за допомогою Research Horizon Navigator презентація | ||
| 1 серпня |
|
Профіль установи у Web of Science презентація | ||
| 31 липня | 10:00– 11:00 | Спільно з ДНТБ України. Оцінка наукової діяльності. відео презентація 1 презентація 2 | ||
| 24 липня | 10:00– 11:00 | Спільно з ДНТБ України Профіль установи відео презентація1 презентація 2 | ||
| 17 липня |
|
Спільно з ДНТБ України Профілі науковців у Web of Science та системі Наука презентація1 презентація 2 відео | ||
| 11 липня |
|
Недоброчесні публікаційні практики презентація | ||
| 4 липня |
|
Оновлення Journal Citation Reports™ 2024 презентація | ||
| 27 червня |
|
Пошук та аналіз грантів з ресурсами Clarivate презентація | ||
| 6 червня | 10:15– 11:15 | Аналіз публікаційної активності установи презентація | ||
| 29 травня | 10:00–11:00 | Наука в Україні. На шляху до відкритості. Спільний вебінар з ДНТБ України відео | ||
| 23 травня | 10:15–11:15 | Відповідальний академічний штучний інтелект для дослідників Web of Science презентація | ||
| 16 травня | 10:15–11:15 | Повний цикл наукового дослідження з ресурсами Clarivate презентація відео | ||
| 9 травня | 10:15–11:15 | Оформлення статті за форматом журналу з EndNote презентація | ||
| 2 травня | 10:15–11:15 | Hot Topics Оновлення у авторському профілю у Web of Science презентація | ||
| 18 квітня |
|
Рішення Clarivate для розробки вашої рейтингової стратегії презентація | ||
| 10 квітня |
|
«АВТОРСЬКІ ПРОФІЛІ В WEB OF SCIENCE CORE COLLECTION: АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ» ХХI Міжнароднв школа-семінар «Сучасні педагогічні технології в освіті».презентація | ||
| 4 квітня | 10:15–11:15 | Розширені можливості платформи Web of Science презентація | ||
| 28 березня | 11:15–12:15 | Hot Topics Оновлення у авторському профілю у Web of Science презентація | ||
| 21 березня | 10:15–11:15 | Вступ до наукометрії презентація | ||
| 14 березня | 11:00–12:00 | "Як подати дисертації в базу PQDT Global" відеозапис https://youtu.be/ysZbFPrXuSU Ірина Хорошок презентація Майнхард Кетлер презентація Ірина Тихонкова презентація |
||
| 7 березня | 10:15–11:15 | Research Smarter Представляємо нову базу Grants Index на платформі Web of Science презентація | ||
| 29 лютого | 10:15–11:15 16:15–17:15 |
Research Smarter Підтримка чесності досліджень за допомогою надійних інструментів та даних презентація | ||
| 22 лютого | 10:15–11:15 16:15–17:15 |
Оцінка міжнародної співпраці презентація | ||
| 15 лютого | 10:15–11:15 16:15–17:15 |
Відкритий доступ презентація | ||
|
8 лютого |
10:15–11:15 |
Світ журналів: хороші, погані та хижацькі презентація |
||
| 1 лютого |
10:15–11:15 |
Базові можливості Web of Science для наукової діяльності презентація | ||
| 25 січня |
10:15–11:15 |
Research Smarter Найвпливовіші нові спеціалізації та напрямки досліджень у 2023 році презентація | ||
| 18 січня |
10:15–11:15 |
Персональний кабінет у Web of Science презентація |
Вебінари що відбулися у 2023. Якщо не отримали сертифікат учасника, але були присутні більше 90 % основного часу вебінару, перед зверненням уточніть дату та час початку. За наявності відеоматеріалів знайдіть їх тут
|
Дата |
Час |
Назва |
|
| 28 грудня | 16:00–17:15 | Наука для метрик чи метрики для Науки | |
| 28 грудня | 10:15–11:15 | Research Smarter Оновлення Web of Science та InCites 2023 | |
| 7 грудня | 10:15–11:15 | Автори та цитування | |
| 30 листопада | 10:15–11:15 | Research Smarter Представляємо два нових індекси на платформі Web of Science: ProQuest Dissertations & Theses Citation Index та Preprint Citation Index презентація | |
| 23 листопада | 10:15–11:15 | Бази на платформі Web of Science презентація | |
| 16 листопада | 10:15–11:15 | EndNote: оформлення статті за форматом журналу презентація | |
| 9 листопада | 10:15–11:15 | Різновиди пошукових запитів у Web of Science Core Collection презентація | |
| 2 листопада | 10:15–11:15 | Підібрати видання для публікації та не помилитися з вибором презентація | |
| 26 жовтня | 16:15–17:15 | Research Smarter: Як збільшити успішність грантових заявок вашої установи презентація | |
| 25 жовтня | 11:00–12:00 | Виклики української науки, та як успішно подолати їх з ресурсами Clarivate презентація | |
| 24 жовтня | 15:30–16:45 | Відкрита наука і Суспільство. Вебінар з запрошеними спікерами. Відео. Презентації під відео | |
| 5 жовтня | 10:15–11:15 | Створення та корегування профіля науковця у Web of Science презентація | |
| 28 вересня | 10:15–11:15 | Research Smarter: Інтеграція платформ Web of Science та ProQuest презентація | |
| 21 вересня | 10:15–11:15 | Авторські профілі науковця презентація | |
| 14 вересня | 10:15–11:15 | Як підібрати видання для публікації презентація | |
| 7 вересня | 10:15–11:15 | Інформація про гранти для наукової діяльності на ресурсах Clarivate презентація | |
| 31 серпня | 10:15–11:15 | Оновлені можливості Web of Science презентація | |
| 24 серпня | 10:15–11:15 | Наука України крізь призму Web of Science презентація | |
| 13 липня | 10:15–11:15 | Оновлення продуктів Clarivate для наукової діяльності 2023 презентація | |
| 4 липня | 10:15–11:15 | Journal Citation Reports™ 2023 презентація | |
| 29 червня | 15:00–16:00 | Профілі авторів: Допомога чи постійний клопіт? відео | |
| 29 червня | 10:15–11:15 | Критерії та процедура відбору матеріалів до Web of Science Core Collection презентація | |
| 22 червня | 10:15–11:15 | Складнощі з якими стикаються науковці при роботі з ресурсами Clarivate та їхне вирішення. презентація | |
| 31 травня | 10:15–11:15 | Спільний семінар з директорами наукових бібліотек Юлією Главчевою (НТУ «ХПІ) та Ольгою Ольшевською (ОНТУ) Тема: Хижацькі видання vs бібліотекарі та науковці. відео |
|
| 25 травня | 10:15–11:00 | Бліц «Інструкції для початківців»: Журнали для публікації презентація | |
| 24 травня | 10:15–11:00 | Бліц «Інструкції для початківців»: Авторські профілі презентація | |
| 23 травня | 10:15–11:00 | Бліц «Інструкції для початківців»: Як працювати у Web of Science презентація | |
| 11 травня | 10:15–11:15 | Цитування та наслідки презентація | |
| 27 квітня | 16:00–17:30 | ChatGPT: що потрібно знати науковцям, освітянам, бібліотекарям? відео | |
| 27 квітня | 10:15–11:15 | Профіль дослідника у Web of Science презентація | |
| 13 квітня | 16:15–17:15 | Пошукові запити у Web of Science Core Collection без таємниць презентація | |
| 30 березня |
|
Вступ до наукометрії презентація | |
| 29 березня |
|
Web of Science Journal Evaluation Process and Selection Criteria презентація відео | |
| 9 березня | 16:15–17:15 | Публікаційний процес в деталях презентація | |
| 7 березня | 10:00–11:00 | Профіль установи: створення, корегування, використання (для адміністраторів) | |
| 23 лютого | 10:15–11:15 | RS - Підтримка ваших відкритих дослідницьких ініціатив за допомогою надійних даних та інструментарію, що масштабується презентація | |
|
9 лютого |
16:15–17:15 |
Відкритий доступ в Україні та світі презентація |
|
|
26 січня |
10:15–11:15 |
RS - Про фінансування наукових досліджень презентація |
|
|
12 січня |
16:15–17:15 |
Профіль установи у Web of Science: створення, корегування, функції, можливості презентація |
Якщо ви були присутні більше 90 % часу вебінару а сертифікат не отримали і в СПАМ не було, при запиті про сертифікат обов'язково наведіть дату, час початку вебінару та пошту яку вказували при підключенні
|
Дата |
Час |
Назва |
| 27 грудня | 10:15–11:15 | Web of Science та InCites оновлення 2022 |
| 8 грудня | 16:15–17:15 | Web of Science Researcher Profiles: інструкція до використання |
|
29 листопада |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Дані та метрики Web of Science з різними API від Clarivate |
|
22 листопада |
10:15–11:15 |
Підбір журналу для публікації |
|
17 листопада |
10:15–11:15 |
Додаткові можливості Web of Science Core Collection |
|
10 листопада |
10:15–11:15 |
Відкритий доступ та відкрита наука |
|
8 листопада |
10:15–11:15 |
Базові можливості роботи в Web of Science Core Collection |
|
1 листопада |
10:15–11:15 |
Пошук та аналіз патентної інформації |
|
27 жовтня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Збільшення вашого наукового внеску у досягнення Цілей сталого розвитку ООН (UN Sustainable Development Goals) |
|
13 жовтня |
10:15–11:15 |
|
|
6 жовтня |
10:15–11:15 |
Основи наукометрії |
|
27 вересня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Профілі дослідників у Web of Science |
|
8 вересня |
16:15–17:15 |
Web of Science Core Collection: нові та старі можливості для науковця та адміністратора |
|
11 серпня |
10:15–11:15 |
Презентація наукових здобутків вченого |
|
26 липня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Демонстрація досліджень вашої установи |
|
7 липня |
10:15–11:15 |
Оцінка міжнародної співпраці |
|
30 червня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Новий Journal Citation Reports |
|
28 червня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Світ цитувань |
|
14 червня |
10:15–11:15 |
Clarivate для науковців |
|
9 червня |
10:15–11:15 |
Як обрати видання для публікації та не помилитися з вибором |
|
26 травня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: SWOT-аналіз в InCites: справжній коректний аналіз за спеціалізаціями |
|
24 травня |
10:15–11:15 |
|
|
12 травня |
10:15–11:15 |
Можливості аналітичного інструменту InCites для науковця та адміністратора |
|
10 травня |
10:15–11:15 |
Профіль установи: створення, корегування, використання |
|
5 травня |
10:15–11:15 |
Web of Science Core Collection для ефективної наукової діяльності |
|
28 квітня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Як використовувати ресурси Clarivate для формування бібліотечних колекцій |
|
26 квітня |
10:15–11:15 |
Research Smarter: Рішення Clarivate для позиціонування ВНЗ у GRAS рейтингу |
|
14 квітня |
10:15–11:15 |
Авторські профілі науковця |
|
12 квітня |
10:15–11:15 |
|
|
7 квітня |
10:15–11:15 |
Запитай про Web of Science кожного четверга о 12:15 20 хвилинна сесія в ZOOM де розбираємо усі питання які виникають у користувачів реєстрація та/або параметри входу https://forms.gle/gMNeUEFD9CNupMBv8
Консультації по профілям установ у Web of Science залиште заявку https://forms.gle/CaHxMsKPw2owy7R79
29 березня 2022 Clarivate відкрила сторінку #StandWithUkraine де розміщено інформацію для науковців України, які були змушені переїхати, щодо доступу до ресурсів та новини https://clarivate.com/ukraine-resources/
11 березня 2022 Clarivate повідомила про припинення комерційної діяльності в Російській Федерації прочитати
Тихонкова Ірина, к.б.н.
Консультант з регіональних рішень