Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Web of Science Researcher Profiles

Profilurile cercetătorilor Web of Science au fost îmbunătățite cu noi funcții de urmărire a publicațiilor, a indicatorilor de citare, a evaluărilor peer review i și a editării de reviste, toate într-un singur loc - devenind astfel o destinație unică pentru gestionarea profilurilor academice și pentru demonstrarea expertizei.

Mai multe informații

Academic Ranking of World Universities 2022

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2022 a fost publicat pe 15 august de către ShanghaiRanking Consultancy. Universitatea Babeș-Bolyai este clasată în Top 1000 universități.

 

 

ARWU utilizează șase indicatori obiectivi pentru a clasifica universitățile, inclusiv numărul de absolvenți și de membri ai personalului care au câștigat premii Nobel și medalii Fields, numărul de cercetători Highly Cited selectați de Clarivate, numărul de articole publicate în revistele Nature și Science, numărul de articole indexate în Science Citation Index Expanded și Social Sciences Citation Index în Web of Science. Mai mult de 2500 de universități sunt efectiv clasificate de ARWU în fiecare an, iar cele mai bune 1000 sunt publicate.


Mai multe informații

Modificări pentru Journal Citation Reports 2023

Toate revistele din Web of Science Core Collection vor avea Journal Impact Factor

În versiunea 2023 a Journal Citation Reports, toate revistele din Web of Science Core Collection vor primi un Journal Impact Factor (JIF). Aceasta înseamnă extinderea JIF de la Science Citation Index Expanded (SCIE) și Social Science Citation Index (SSCI) pentru a include reviste din Arts and Humanities Citation Index (AHCI) și Emerging Sources Citation Index (ESCI).

 • Aproape 9.000 de reviste vor avea pentru prima dată un JIF.
 • Va fi înregistrată o creștere de 8% a revistelor cu acces liber gold care vor avea un JIF.
 • JIF va fi afișat cu o singură zecimală, în loc de trei zecimale în prezent, pentru a încuraja utilizatorii să ia în considerare ceilalți indicatori și date descriptive din JCR atunci când compară reviste.
 • Nu se vor aduce modificări la JCR până la următoarea versiune anuală din iunie 2023.

Mai multe informații

Global Ranking of Academic Subjects 2022

Peste 1.800 de universități din 96 de țări și regiuni sunt incluse în clasament.
Global Ranking of Academic Subjects a analizat universitățile care au publicat un anumit număr de publicații în perioada 2016-2020. Pragul de publicare este stabilit în mod diferit pentru fiecare disciplină în parte. Datele bibliometrice sunt colectate din Web of Science și InCites.

Raport ISI: Central Europe

Central Europe: A profile of the region and its place in the European research network

În primul lor raport privind Europa, experții de la Institute for Scientific Information examinează rețelele de cercetare care se maturizează rapid în țările care au aderat la Uniunea Europeană începând cu anul 2000.

Raportul abordează următoarele subiecte pentru a contribui la fundamentarea deciziilor de evaluare, gestionare și elaborare a politicilor în domeniul cercetării:

 • Tendințe în ceea ce privește producția de cercetare
 • Colaborarea internațională
 • Impactul citării
 • Puncte forte și specializări
 • Impactul diferitelor instituții din regiune.

Descărcați raportul

O nouă schemă disponibilă în InCites - Obiective de Dezvoltare Durabilă

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015, are la bază 17 obiective de dezvoltare durabilă.

O nouă schemă adăugată în InCites cartografiază 16 dintre cele 17 obiective definite de ONU, astfel încât să puteți vedea cu ușurință modul în care o organizație, un cercetător sau o țară contribuie la agenda pentru dezvoltare durabilă.

 • Obiectivele individuale ale ONU au fost comparate cu Micro Citation Topics. Fiecare Micro Citation Topic și publicațiile asociate acestora au fost atribuite doar unuia dintre cele 1 până la 16 obiective de dezvoltare durabilă.
 • De fiecare dată când Micro Citation Topics sunt revizuite, obiectivele de dezvoltare durabilă vor fi actualizate în mod corespunzător.

Mai multe informații 

US NEWS RANKING

Pe 26 octombrie, a fost publicat US NEWS RANKING, care se bazează pe datele din Web of Science Core Collection și InCites. Iată mai jos situația universităților românești incluse în clasament.

Web of Science Publisher Portal

Web of Science Publisher Portal este acum deschis tuturor editorilor, îmbunătățind procesul de înscriere a revistelor. Portalul permite editorilor să se conecteze în siguranță și să trimită reviste pentru a fi incluse în Web of Science Core Collection și oferă o modalitate de a vizualiza statutul tuturor revistelor trimise.

Informațiile pentru editorii care doresc să solicite acces la portalul Web of Science™ Publisher Portal sunt disponibile aici.

Web of Science Author Impact Beamplots

Web of Science Author Impact Beamplots: un nou instrument pentru evaluarea responsabilă a cercetării.

Web of Science Author Impact Beamplots (disponibil in noua platformă Web of Science) este un nou instrument de vizualizare care prezintă gama de publicații ale cercetătorului și impactul citărilor într-o singură expoziție de date.

Următoarele cursuri online

Accelerarea contribuției cercetării dumneavoastră la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU 

26 octombrie ora 16.00

În întreaga lume, instituțiile de cercetare au făcut din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU o parte integrantă a misiunilor lor. Pentru a avansa cercetarea care abordează provocările globale, aveți nevoie de elemente de bază fiabile în fundația dvs. Folosind datele și instrumentele potrivite, puteți accelera eforturile de cercetare cu o viziune multidimensională a subiectelor legate de ODD.

În acest webinar, aflați cum soluțiile Web of Science și InCites de la Clarivate vă ajută să:

 • explorați fundamentul istoric al descoperirilor de astăzi
 • descoperiți aplicații inedite în toate disciplinele
 • evaluați rapid peisajul actual al cercetării pentru un obiectiv

Înregistrare

 

Sesiuni în limba engleză

Web of Science Essentials 18 octombrie ora 18:00

Web of Science Open House Sessions 14 decembrie ora 17:30

Înregistrări și diapozitive pentru sesiunile online precedente