Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Highly Cited Researchers 2020

Lista Highly Cited Researchers identifică cercetătorii (științe și științe sociale) care au demonstrat o influență semnificativă prin publicarea mai multor lucrări foarte citate în ultimul deceniu.
Cercetătorii sunt selectați pentru performanțele lor remarcabile într-unul sau mai multe dintre cele 21 de domenii de cercetare (Essential Science Indicators).

Informații suplimentare ⇒
Metodologie ⇒

Experții de la Institute for Scienctific Information (ISI) oferă o perspectivă unică asupra listei cercetătorilor foarte citați din 2020, inclusiv metodologia, repartizarea pe țări și instituții și multe altele. ⇒ Rezumatul executiv.

Noul Web of Science este acum disponibil

Începând cu 18 noiembrie, toți utilizatorii Web of Science vor putea accesa noua platformă Web of Science, unde vor putea testa designul îmbunătățit și încărcările mai rapide ale paginilor.
Pagina de pornire Web of Science va rămâne aceeași, dar va fi disponibil și un buton de previzualizare cu un link către noua platformă.

Pentru mai multe informatii:

EndNote Click - Formerly Kopernio

Kopernio a devenit EndNote™ Click!

Ca parte a acestei modificări, noul nostru website este https://click.endnote.com. Dar aplicația va continua să fie dezvoltată de aceeași echipă excelentă și vom continua să sprijinim exportul către alte instrumente de management de referințe.
EndNote Click este folosit în prezent de 2.642 de utilizatori din România.

Open Access în România (2020)

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Accesului Deschis (Open Access), Clarivate are plăcerea de a propune raportul Accesul deschis în România la atenția întregii comunități academice, confirmând atenția pe care a manifestat-o ​​întotdeauna pe tema accesului deschis.

Raportul prezintă câteva analize fără a pretinde a fi exhaustiv, cu intenția de a arăta numeroasele posibilități de analiză Open Access disponibile folosind soluțiile Clarivate, în special Web of Science și InCites Benchmarking & Analytics.

New report from ISI: Research Integrity

Înțelegerea responsabilității noastre comune pentru un ecosistem științific durabil.

În acest nou raport al Institute for Scientific Information (ISI), află despre diferitele tipuri de comportament dincolo de „fabricație, falsificare și plagiat” care subminează integritatea cercetării în întregul sistem, unde aceste practici apar de obicei, și ce poți face pentru a le combate.

Web of Science Journal Citation Reports 2020

Noua ediție a Journal Citation Reports (JCR) este live! 2020 JCR include 12 171 de reviste, dintre care 48 de reviste românești.

ShanghaiRanking’s Academic Ranking of World Universities 2020

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2020 a fost lansat pe 15 august de către ShanghaiRanking Consultancy. Anul acesta, sunt publicate cele mai bune 1000 de universități din lume.

Începând cu 2003, ARWU prezintă anual universitățile de top din lume pe baza unui set de indicatori și date obiective. ARWU adoptă șase indicatori obiectivi pentru clasarea universităților mondiale, inclusiv numărul de absolvenți și personal care câștigă premii Nobel, numărul de articole publicate în revistele Science și Nature, numărul de cercetători extrem de citați și articole indexate în Science Citation Index și Social Science Citation Index din Web of Science. 

ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020

Pe 29 iunie a fost prezentată ediția 2020 a Global Ranking of Academic Subjects, cu informații din Web of Science Core Collection și InCites Benchmarking & Analytics.

In perioada 2014-2018 au fost luati în considerare 5 indicatori pentru fiecare dintre cele 54 de categorii (Web of Science): numărul de publicații Q1 (WOS-CC), Category Normalized Citation Impact (InCites), Colaborare internațională (InCites) ; numărul de lucrări în Top Journals (Shanghai); premii (Shanghai).

U-Multirank 2020

Noua ediție 2020 a U-Multirank este live! U-Multirank este un proiect finanțat de Comisia Europeană, bazat pe datele Web of Science și expertiza bibliometrică CWTS. Mai multe informații aici → 

Consultați site-ul U-Multirank și aflați care sunt cele 40 de universități românești incluse în clasament!

undefined

Raport Coronavirus

Acest raport este doar un exemplu despre cum este posibilă găsirea informațiilor într-un timp scurt folosind soluții CLARIVATE; în acest caz, suita noastră CORTELLIS unde puteți găsi toate informațiile despre o boală, medicamente, testarea, reglementarea și comercializarea acestora.

Echipa noastră Clarivate a adunat o colecție de instrumente și resurse pentru a ajuta cercetătorii , jurnaliștii și profesioniștii din domeniul sănătății să acceseze rapid și ușor principalele cercetări și cele mai recente știri despre această situație de urgență. Puteți vizita site-ul aici.

Author Records

Author Search (Beta)
Căutați un nume și găsiți o persoană. O căutare de autor recent îmbunătățită vă ghidează în mod intuitiv către Author Records care oferă un set de publicații publicate de o singură persoană. Această nouă căutare vă ajută să găsiți cu ușurință cercetătorii și publicațiile lor în Web of Science Core Collection - indiferent de cât de comun este numele lor.
Urmăriți tutorialul ➞ (3 video-uri)


Author Records (Beta)
Aceste noi Author Records oferă o imagine inițială a publicațiilor unui autor în Web of Science Core Collection, precum și rețeaua de citare, nume alternative și afilieri. 
Author Records se bazează pe o combinație de inteligență artificială și curare umană și reprezintă rezultatul probabil pentru acea persoană.


Feedback tool
Oricine folosește Web of Science poate contribui la îmbunătățirea Author Recods. La fiecare Author Recods, puteți trimite un feedback printr-un formular care va fi revizuit manual de către membrii echipei de date Web of Science, contribuind la îmbunătățirea datelor despre autor.


Author Control
Autorii pot acum să revendice proprietatea Author Recods și să gestioneze identitatea lor Web of Science prin intermediul Publons, creând un Web of Science ResearcherID.

Publons este o panoramă de 360 ​​de grade a activității unui cercetător, oferindu-le un profil unic pentru a-și gestiona identitatea - prin modificările pe care le fac în Publons își pot actualiza înregistrările în Web of Science Core Collection și ORCiD.

Cursuri online

Web of Science pentru începători

Luni 18 ianuarie, ora 16.00-17.00

Cursul pentru incepători este reluat pentru cei mai noi utilizatori Web of Science! Descoperă principalele funcții ale platformei Web of Science și elementele de bază ale navigării în rețeaua de citare (Citation Network), construind și rafinând eficient o căutare și gestionând rezultatele căutării.

Înregistrează-te cu e-mailul institutional

 

Datele de finanțare în Web of Science

Miercuri 27 ianuarie, ora 16.00-17.00

Ești interesat să afli ce organizații de finanțare sunt active în domeniul tău? Sau sa analizezi impactul unei agenții de finanțare? Participă la acest webinar, în cadrul căruia experții noștri vor prezenta o analiză a datelor de finanțare în peisajul de cercetare național.

Înregistrează-te cu e-mailul institutional

 

Gestionarea catalogului de bibliotecă cu instrumentele Web of Science

Vineri 29 ianuarie, ora 16.00-17.00

Gestionarea catalogului unei biblioteci este un proces continuu și în continuă dezvoltare. Participă la acest webinar pentru a afla cum instrumentele Web of Science, inclusiv Master Journal List, Journal Citation Reports și InCites, te pot ajuta să identifici revistele cu cel mai mare impact pentru instituția ta.

Înregistrează-te cu e-mailul institutional

Materiale

Decembrie

Noiembrie

Octombrie

Septembrie

Iulie

Iunie

Mai

---------------------------------