Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Raport ISI: Central Europe

Central Europe: A profile of the region and its place in the European research network

În primul lor raport privind Europa, experții de la Institute for Scientific Information examinează rețelele de cercetare care se maturizează rapid în țările care au aderat la Uniunea Europeană începând cu anul 2000.

Raportul abordează următoarele subiecte pentru a contribui la fundamentarea deciziilor de evaluare, gestionare și elaborare a politicilor în domeniul cercetării:

 • Tendințe în ceea ce privește producția de cercetare
 • Colaborarea internațională
 • Impactul citării
 • Puncte forte și specializări
 • Impactul diferitelor instituții din regiune.

Descărcați raportul

O nouă schemă disponibilă în InCites - Obiective de Dezvoltare Durabilă

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015, are la bază 17 obiective de dezvoltare durabilă.

O nouă schemă adăugată în InCites cartografiază 16 dintre cele 17 obiective definite de ONU, astfel încât să puteți vedea cu ușurință modul în care o organizație, un cercetător sau o țară contribuie la agenda pentru dezvoltare durabilă.

 • Obiectivele individuale ale ONU au fost comparate cu Micro Citation Topics. Fiecare Micro Citation Topic și publicațiile asociate acestora au fost atribuite doar unuia dintre cele 1 până la 16 obiective de dezvoltare durabilă.
 • De fiecare dată când Micro Citation Topics sunt revizuite, obiectivele de dezvoltare durabilă vor fi actualizate în mod corespunzător.

Mai multe informații 

Raport ISI: Research credit management in a collaborative world

Un nou raport al Institute for Scientific Information propune o nouă metodă de analiză a creditului pe care autorii de lucrări academice îl primesc prin intermediul citărilor.

Raportul Clarivate confirmă faptul că lucrările cu un grad ridicat de colaborare pot denatura rezultatele sumarului la nivel național și instituțional și oferă un context pentru modul în care se întâmplă acest lucru. Acesta evidențiază aspectele cheie ale realizărilor și arată unde instituțiile generează un credit academic semnificativ din citările lucrărilor lor cu caracter domestic.

Descărcați raportul

US NEWS RANKING

Pe 26 octombrie, a fost publicat US NEWS RANKING, care se bazează pe datele din Web of Science Core Collection și InCites. Iată mai jos situația universităților românești incluse în clasament.

2021 Academic Ranking of World Universities

Clasamentul 2021 Academic Ranking of World Universities (ARWU) a fost publicat la jumătatea lunii august. 

ARWU adoptă șase indicatori obiectivi pentru a clasifica universitățile mondiale, inclusiv numărul de articole publicate în reviste din Nature și Science, precum și date Clarivate, inclusiv numărul de Highly Cited Researchers, articole indexate în Science Citation Index Expanded și Social Sciences Citation Index în Web of Science. 

Web of Science Publisher Portal

Web of Science Publisher Portal este acum deschis tuturor editorilor, îmbunătățind procesul de înscriere a revistelor. Portalul permite editorilor să se conecteze în siguranță și să trimită reviste pentru a fi incluse în Web of Science Core Collection și oferă o modalitate de a vizualiza statutul tuturor revistelor trimise.

Informațiile pentru editorii care doresc să solicite acces la portalul Web of Science™ Publisher Portal sunt disponibile aici.

Journal Citation Reports 2021

Pe 30 iunie, am lansat ediția 2021 a JCR, care marchează cea mai recentă evoluție a gamei noastre de indicatori, date descriptive și vizualizări din Web of Science Core Collection.

Ce este nou în ediția din 2021?

 • Conținut suplimentar > cu reviste incluse în Arts & Humanities Citation Index și Emerging Sources Citation Index
 • Un nou indicator > Journal Citation Indicator
 • O nouă experiență vizuală

Mai multe informații >

Web of Science Author Impact Beamplots

Web of Science Author Impact Beamplots: un nou instrument pentru evaluarea responsabilă a cercetării.

Web of Science Author Impact Beamplots (disponibil in noua platformă Web of Science) este un nou instrument de vizualizare care prezintă gama de publicații ale cercetătorului și impactul citărilor într-o singură expoziție de date.

Web of Science My Research Assistant

Noua aplicație mobilă este aici! Web of Science™ My Research Assistant este o aplicație mobilă care aduce puterea Web of Science pe telefonul sau dispozitivul dvs. mobil, astfel încât să fiți echipat oriunde vă aflați!

Mai multe informații

Următoarele cursuri online

Ce ne spun citările?

Luni 27 iunie, ora 16.00

Participă la această sesiune pentru a afla:

 • despre legăturile dintre citări care pot ajuta la descoperirea mai multor rezultate,
 • cum să lucrezi cu referințe în Web of Science,
 • despre utilizarea indicatorilor de citare
 • cum să realizezi o căutare în peste 300 de milioane de referințe unice.

De asemenea, vom prezenta noutățile Web of Science, focusate pe referințele îmbunătățite, pe contextul de citare și pe harta geografică de citare.

Înregistrează-te cu e-mailul instituțional

 

Ediția 2022 a Journal Citation Reports

Joi 30 iunie, ora 16.00

Descoperă cele mai recente îmbunătățiri aduse platformei de journal intelligence. Participă la webinarul nostru pentru a afla mai multe despre cum să analizezi influența unei reviste prin explorarea unei game de indicatori, inclusiv a factorului de impact al revistelor, și cum să iei decizii, indiferent dacă depui primul tău manuscris sau dacă gestionezi un portofoliu larg de publicații.     

Înregistrează-te cu e-mailul instituțional

 

Sesiuni în limba engleză

Web of Science Essentials 7 iunie, ora 17.00

Web of Science Open House Sessions 15 iunie, ora 16.30

Explore research around agriculture, food and public health on the Web of Science 21 iunie, ora 17.00

Înregistrări și diapozitive pentru sesiunile online precedente