Skip to Main Content

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Actualizări automate pentru profilurile de cercetători Web of Science

Începând cu 13 aprilie, vom introduce actualizări automate pentru profilurile cercetătorilor Web of Science. Cercetătorii vor economisi timpul pe care îl petreceau anterior pentru a valida manual lucrări, deoarece vom actualiza lista de publicații și preprinturi pentru ei.

Autorii vor fi înscriși în actualizările automate, care includ:

 • Adăugarea automată a publicațiilor din Web of Science Core Collection și a preprinturilor din Preprint Citation Index la profilul de cercetător.
 • Notificări prin e-mail atunci când se fac actualizări, cu link-uri pentru a gestiona ușor publicațiile.

Pentru a se asigura că cercetătorii primesc actualizări automate, aceștia trebuie să aibă cel puțin o publicație Web of Science Core Collection în profilul lor. După aceea, vom continua să adăugăm la lista de publicații pe măsură ce aceștia publică și își dezvoltă profilul (poate dura până la 5 zile pentru ca documentele să fie adăugate la profil).

În cazul în care cercetătorii doresc să renunțe la actualizările automate ale profilului, vor putea să o facă în setările profilului lor începând din ziua lansării.

Highly Cited Researchers 2022

Clarivate a dezvăluit lista 2022 Highly Cited Researchers - cercetători din universități, institute de cercetare și organizații comerciale care au demonstrat un nivel semnificativ și larg de influență în domeniul lor de cercetare.
Metodologia se bazează pe date din Web of Science, precum și pe analiza efectuată de experți bibliometrici și specialiști în date de la Institute for Scientific Information (ISI).
Mai multe informații

U.S. News 2022-2023 Best Global Universities Rankings

U.S. News & World Report a publicat clasamentul 2022-2023 al celor mai bune universități din lume, care oferă o perspectivă asupra modului în care universitățile se clasează la nivel global.

Clasamentul general al celor mai bune universități la nivel mondial cuprinde 2.000 de instituții de top, față de 1.750 anul trecut, răspândite în 95 de țări, față de 90 anul trecut.

Indicatorii bibliometrici utilizați în analiza clasamentului U.S. News se bazează pe datele din Web of Science.

Mai multe informații

Web of Science Researcher Profiles

Profilurile cercetătorilor Web of Science au fost îmbunătățite cu noi funcții de urmărire a publicațiilor, a indicatorilor de citare, a evaluărilor peer review i și a editării de reviste, toate într-un singur loc - devenind astfel o destinație unică pentru gestionarea profilurilor academice și pentru demonstrarea expertizei.

Mai multe informații

Academic Ranking of World Universities 2022

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2022 a fost publicat pe 15 august de către ShanghaiRanking Consultancy. Universitatea Babeș-Bolyai este clasată în Top 1000 universități.

 

 

ARWU utilizează șase indicatori obiectivi pentru a clasifica universitățile, inclusiv numărul de absolvenți și de membri ai personalului care au câștigat premii Nobel și medalii Fields, numărul de cercetători Highly Cited selectați de Clarivate, numărul de articole publicate în revistele Nature și Science, numărul de articole indexate în Science Citation Index Expanded și Social Sciences Citation Index în Web of Science. Mai mult de 2500 de universități sunt efectiv clasificate de ARWU în fiecare an, iar cele mai bune 1000 sunt publicate.


Mai multe informații

Modificări pentru Journal Citation Reports 2023

Toate revistele din Web of Science Core Collection vor avea Journal Impact Factor

În versiunea 2023 a Journal Citation Reports, toate revistele din Web of Science Core Collection vor primi un Journal Impact Factor (JIF). Aceasta înseamnă extinderea JIF de la Science Citation Index Expanded (SCIE) și Social Science Citation Index (SSCI) pentru a include reviste din Arts and Humanities Citation Index (AHCI) și Emerging Sources Citation Index (ESCI).

 • Aproape 9.000 de reviste vor avea pentru prima dată un JIF.
 • Va fi înregistrată o creștere de 8% a revistelor cu acces liber gold care vor avea un JIF.
 • JIF va fi afișat cu o singură zecimală, în loc de trei zecimale în prezent, pentru a încuraja utilizatorii să ia în considerare ceilalți indicatori și date descriptive din JCR atunci când compară reviste.
 • Nu se vor aduce modificări la JCR până la următoarea versiune anuală din iunie 2023.

Mai multe informații

Global Ranking of Academic Subjects 2022

Peste 1.800 de universități din 96 de țări și regiuni sunt incluse în clasament.
Global Ranking of Academic Subjects a analizat universitățile care au publicat un anumit număr de publicații în perioada 2016-2020. Pragul de publicare este stabilit în mod diferit pentru fiecare disciplină în parte. Datele bibliometrice sunt colectate din Web of Science și InCites.

Raport ISI: Central Europe

Central Europe: A profile of the region and its place in the European research network

În primul lor raport privind Europa, experții de la Institute for Scientific Information examinează rețelele de cercetare care se maturizează rapid în țările care au aderat la Uniunea Europeană începând cu anul 2000.

Raportul abordează următoarele subiecte pentru a contribui la fundamentarea deciziilor de evaluare, gestionare și elaborare a politicilor în domeniul cercetării:

 • Tendințe în ceea ce privește producția de cercetare
 • Colaborarea internațională
 • Impactul citării
 • Puncte forte și specializări
 • Impactul diferitelor instituții din regiune.

Descărcați raportul

O nouă schemă disponibilă în InCites - Obiective de Dezvoltare Durabilă

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015, are la bază 17 obiective de dezvoltare durabilă.

O nouă schemă adăugată în InCites cartografiază 16 dintre cele 17 obiective definite de ONU, astfel încât să puteți vedea cu ușurință modul în care o organizație, un cercetător sau o țară contribuie la agenda pentru dezvoltare durabilă.

 • Obiectivele individuale ale ONU au fost comparate cu Micro Citation Topics. Fiecare Micro Citation Topic și publicațiile asociate acestora au fost atribuite doar unuia dintre cele 1 până la 16 obiective de dezvoltare durabilă.
 • De fiecare dată când Micro Citation Topics sunt revizuite, obiectivele de dezvoltare durabilă vor fi actualizate în mod corespunzător.

Mai multe informații 

Web of Science Publisher Portal

Web of Science Publisher Portal este acum deschis tuturor editorilor, îmbunătățind procesul de înscriere a revistelor. Portalul permite editorilor să se conecteze în siguranță și să trimită reviste pentru a fi incluse în Web of Science Core Collection și oferă o modalitate de a vizualiza statutul tuturor revistelor trimise.

Informațiile pentru editorii care doresc să solicite acces la portalul Web of Science™ Publisher Portal sunt disponibile aici.

Următoarele cursuri online

Web of Science Essentials (română)

15 iunie ora 16:00

Căutați documentele potrivite pentru cercetarea dvs.? Această sesiune va oferi sfaturile necesare pentru a începe călătoria de explorare în Web of Science.

Formatorii noștri vor prezenta modul de navigare pe platformă și vă vor explica cum să utilizați instrumentele Web of Science în cel mai bun mod posibil pentru a vă ajuta în procesul de cercetare.

Înregistrare

 

Importanța evaluării cercetării

22 iunie ora 16:00

Evaluarea cercetătorilor și a organizațiilor include diverși indicatori care maximizează calitatea și impactul cercetării. 
Creșterea cheltuielilor pentru cercetare și dezvoltare continuă, dar, pe măsură ce sunt disponibile mai multe fonduri, crește și concurența. Este indispensabilă justificarea investițiilor, finanțatorii fiind din ce în ce mai selectivi în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor.
În cadrul acestei sesiuni vom prezenta modul în care comunitatea de cercetare utilizează soluțiile analitice Clarivate pentru a susține evaluările naționale majore și pentru a prezice direcția în care se îndreaptă știința.

Înregistrare

 

Ediția 2023 a Journal Citation Reports

6 iulie ora 15:30

Participați la acest webinar pentru a descoperi actualizarea anuală a Journal Citation Reports (JCR). Începând cu ediția din acest an, un factor de impact al revistei (JIF) va fi afișat pentru toate revistele care sunt indexate în Web of Science Core Collection, inclusiv revistele din Arts and Humanities Citation Index (AHCI) și Emerging Sources Citation Index (ESCI).

În acest webinar, aflați cum puteți profita de profilurile revistelor pentru a lua decizii fiabile, în peisajul în continuă evoluție al publicațiilor academice, indiferent dacă trimiteți primul manuscris sau gestionați colecțiile unei biblioteci.

Aflați despre gama largă de indicatori, inclusiv JIF, disponibili în profilurile JCR, împreună cu informații descriptive privind accesul liber și contribuitorii. Explorați integrările JCR cu alte produse Clarivate, și aflați mai multe despre integrarea indicatorilor revistelor în sistemele dvs. prin intermediul Journals API.

Înregistrare

Înregistrări și diapozitive pentru sesiunile online precedente