Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Web of Science Academy

Web of Science Academy este un centru online pentru instruirea în domeniul integrității cercetării.

Noua Academie Web of Science oferă cercetătorilor posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele. Cursurile vor ajuta cercetătorii să:

  • obțină abilități și încredere,
  • îmbunătățească calitatea rezultatelor cercetării lor,
  • să manevreze spațiul de publicare academică, menținând în același timp standarde ridicate de integritate.

Web of Science Author Impact Beamplots

Web of Science Author Impact Beamplots: un nou instrument pentru evaluarea responsabilă a cercetării.

Web of Science Author Impact Beamplots (disponibil in noua platformă Web of Science) este un nou instrument de vizualizare care prezintă gama de publicații ale cercetătorului și impactul citărilor într-o singură expoziție de date.

Web of Science My Research Assistant

Noua aplicație mobilă este aici! Web of Science™ My Research Assistant este o aplicație mobilă care aduce puterea Web of Science pe telefonul sau dispozitivul dvs. mobil, astfel încât să fiți echipat oriunde vă aflați!

Mai multe informații

Highly Cited Researchers 2020

Lista Highly Cited Researchers identifică cercetătorii (științe și științe sociale) care au demonstrat o influență semnificativă prin publicarea mai multor lucrări foarte citate în ultimul deceniu.
Cercetătorii sunt selectați pentru performanțele lor remarcabile într-unul sau mai multe dintre cele 21 de domenii de cercetare (Essential Science Indicators).

Informații suplimentare ⇒
Metodologie ⇒

Experții de la Institute for Scienctific Information (ISI) oferă o perspectivă unică asupra listei cercetătorilor foarte citați din 2020, inclusiv metodologia, repartizarea pe țări și instituții și multe altele. ⇒ Rezumatul executiv.

Noul Web of Science este acum disponibil

Începând cu 18 noiembrie, toți utilizatorii Web of Science vor putea accesa noua platformă Web of Science, unde vor putea testa designul îmbunătățit și încărcările mai rapide ale paginilor.
Pagina de pornire Web of Science va rămâne aceeași, dar va fi disponibil și un buton de previzualizare cu un link către noua platformă.

Pentru mai multe informatii:

EndNote Click - Formerly Kopernio

Kopernio a devenit EndNote™ Click!

Ca parte a acestei modificări, noul nostru website este https://click.endnote.com. Dar aplicația va continua să fie dezvoltată de aceeași echipă excelentă și vom continua să sprijinim exportul către alte instrumente de management de referințe.

Open Access în România (2020)

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Accesului Deschis (Open Access), Clarivate are plăcerea de a propune raportul Accesul deschis în România la atenția întregii comunități academice, confirmând atenția pe care a manifestat-o ​​întotdeauna pe tema accesului deschis.

Raportul prezintă câteva analize fără a pretinde a fi exhaustiv, cu intenția de a arăta numeroasele posibilități de analiză Open Access disponibile folosind soluțiile Clarivate, în special Web of Science și InCites Benchmarking & Analytics.

New report from ISI: Research Integrity

Înțelegerea responsabilității noastre comune pentru un ecosistem științific durabil.

În acest nou raport al Institute for Scientific Information (ISI), află despre diferitele tipuri de comportament dincolo de „fabricație, falsificare și plagiat” care subminează integritatea cercetării în întregul sistem, unde aceste practici apar de obicei, și ce poți face pentru a le combate.

Web of Science Journal Citation Reports 2020

Noua ediție a Journal Citation Reports (JCR) este live! 2020 JCR include 12 171 de reviste, dintre care 48 de reviste românești.

ShanghaiRanking’s Academic Ranking of World Universities 2020

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2020 a fost lansat pe 15 august de către ShanghaiRanking Consultancy. Anul acesta, sunt publicate cele mai bune 1000 de universități din lume.

Începând cu 2003, ARWU prezintă anual universitățile de top din lume pe baza unui set de indicatori și date obiective. ARWU adoptă șase indicatori obiectivi pentru clasarea universităților mondiale, inclusiv numărul de absolvenți și personal care câștigă premii Nobel, numărul de articole publicate în revistele Science și Nature, numărul de cercetători extrem de citați și articole indexate în Science Citation Index și Social Science Citation Index din Web of Science. 

ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020

Pe 29 iunie a fost prezentată ediția 2020 a Global Ranking of Academic Subjects, cu informații din Web of Science Core Collection și InCites Benchmarking & Analytics.

In perioada 2014-2018 au fost luati în considerare 5 indicatori pentru fiecare dintre cele 54 de categorii (Web of Science): numărul de publicații Q1 (WOS-CC), Category Normalized Citation Impact (InCites), Colaborare internațională (InCites) ; numărul de lucrări în Top Journals (Shanghai); premii (Shanghai).

U-Multirank 2020

Noua ediție 2020 a U-Multirank este live! U-Multirank este un proiect finanțat de Comisia Europeană, bazat pe datele Web of Science și expertiza bibliometrică CWTS. Mai multe informații aici → 

Consultați site-ul U-Multirank și aflați care sunt cele 40 de universități românești incluse în clasament!

undefined

Raport Coronavirus

Acest raport este doar un exemplu despre cum este posibilă găsirea informațiilor într-un timp scurt folosind soluții CLARIVATE; în acest caz, suita noastră CORTELLIS unde puteți găsi toate informațiile despre o boală, medicamente, testarea, reglementarea și comercializarea acestora.

Echipa noastră Clarivate a adunat o colecție de instrumente și resurse pentru a ajuta cercetătorii , jurnaliștii și profesioniștii din domeniul sănătății să acceseze rapid și ușor principalele cercetări și cele mai recente știri despre această situație de urgență. Puteți vizita site-ul aici.

Cursuri online

Emerging Sources Citation Index

Luni 26 aprilie, ora 16.00-17.00

Participă la webinarul nostru pentru a afla cum cel mai nou index de reviste din Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index - îmbogățește experiența de descoperire. Lansat în 2015, Emerging Sources Citation Index acoperă peste 7.500 de reviste și facilitează descoperirea în domeniul științelor sociale și umaniste, obținerea unei imagini mai complete a cercetătorilor și a producției instituționale și extinderea viziunii asupra cercetării la nivel global.   

Înregistrează-te cu e-mailul instituțional

 

Investigarea, descoperirea și analiza unui subiect de cercetare: Vaccinul COVID (ora 16.00 București)

Miercuri 28 aprilie, ora 16.00-17.00

Participă la acest webinar pentru a afla cum să navighezi în activitățile de cercetare ale comunității internaționale în jurul acestui subiect revoluționar. Află cum să fii la curent cu cele mai recente descoperiri si cum să identifici lucrări, reviste și persoane cheie. De asemenea, descoperă instrumentele analitice pentru a înțelege pe deplin peisajul de cercetare, colaborările din sectorul public / privat și activitățile de finanțare.

Înregistrează-te cu e-mailul instituțional

Materiale

Decembrie

Noiembrie

Octombrie

Septembrie

Iulie

Iunie

Mai

---------------------------------