Skip to Main Content

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

ProQuest Dissertations & Theses Citation Index

Conținutul ProQuest Dissertations & Theses Global este acum integrat în platforma Web of Science. Această integrare oferă cercetătorilor acces rapid și ușor la o vastă colecție multidisciplinară de peste 5,5 milioane de disertații și teze de doctorat din întreaga lume.

Noua soluție, ProQuest Dissertations & Theses Citation Index, oferă o experiență de căutare completă, cu acces la descoperirea cercetării de la începutul carierei, alături de reviste, preprinturi și alte surse, în cadrul unei singure platforme. Prin eliminarea necesității de a căuta în mai multe baze de date, aceasta va oferi un flux de lucru simplificat pentru cercetători, facilitând succesul academic și stimulând noi progrese în cercetare.

Pentru informații suplimentare

Actualizări automate pentru profilurile de cercetători Web of Science

Începând cu 13 aprilie, vom introduce actualizări automate pentru profilurile cercetătorilor Web of Science. Cercetătorii vor economisi timpul pe care îl petreceau anterior pentru a valida manual lucrări, deoarece vom actualiza lista de publicații și preprinturi pentru ei.

Autorii vor fi înscriși în actualizările automate, care includ:

  • Adăugarea automată a publicațiilor din Web of Science Core Collection și a preprinturilor din Preprint Citation Index la profilul de cercetător.
  • Notificări prin e-mail atunci când se fac actualizări, cu link-uri pentru a gestiona ușor publicațiile.

Pentru a se asigura că cercetătorii primesc actualizări automate, aceștia trebuie să aibă cel puțin o publicație Web of Science Core Collection în profilul lor. După aceea, vom continua să adăugăm la lista de publicații pe măsură ce aceștia publică și își dezvoltă profilul (poate dura până la 5 zile pentru ca documentele să fie adăugate la profil).

În cazul în care cercetătorii doresc să renunțe la actualizările automate ale profilului, vor putea să o facă în setările profilului lor începând din ziua lansării.

Highly Cited Researchers 2022

Clarivate a dezvăluit lista 2022 Highly Cited Researchers - cercetători din universități, institute de cercetare și organizații comerciale care au demonstrat un nivel semnificativ și larg de influență în domeniul lor de cercetare.
Metodologia se bazează pe date din Web of Science, precum și pe analiza efectuată de experți bibliometrici și specialiști în date de la Institute for Scientific Information (ISI).
Mai multe informații

U.S. News 2022-2023 Best Global Universities Rankings

U.S. News & World Report a publicat clasamentul 2022-2023 al celor mai bune universități din lume, care oferă o perspectivă asupra modului în care universitățile se clasează la nivel global.

Clasamentul general al celor mai bune universități la nivel mondial cuprinde 2.000 de instituții de top, față de 1.750 anul trecut, răspândite în 95 de țări, față de 90 anul trecut.

Indicatorii bibliometrici utilizați în analiza clasamentului U.S. News se bazează pe datele din Web of Science.

Mai multe informații

Web of Science Researcher Profiles

Profilurile cercetătorilor Web of Science au fost îmbunătățite cu noi funcții de urmărire a publicațiilor, a indicatorilor de citare, a evaluărilor peer review i și a editării de reviste, toate într-un singur loc - devenind astfel o destinație unică pentru gestionarea profilurilor academice și pentru demonstrarea expertizei.

Mai multe informații

Academic Ranking of World Universities 2022

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2022 a fost publicat pe 15 august de către ShanghaiRanking Consultancy. Universitatea Babeș-Bolyai este clasată în Top 1000 universități.

 

 

ARWU utilizează șase indicatori obiectivi pentru a clasifica universitățile, inclusiv numărul de absolvenți și de membri ai personalului care au câștigat premii Nobel și medalii Fields, numărul de cercetători Highly Cited selectați de Clarivate, numărul de articole publicate în revistele Nature și Science, numărul de articole indexate în Science Citation Index Expanded și Social Sciences Citation Index în Web of Science. Mai mult de 2500 de universități sunt efectiv clasificate de ARWU în fiecare an, iar cele mai bune 1000 sunt publicate.


Mai multe informații

Global Ranking of Academic Subjects 2022

Peste 1.800 de universități din 96 de țări și regiuni sunt incluse în clasament.
Global Ranking of Academic Subjects a analizat universitățile care au publicat un anumit număr de publicații în perioada 2016-2020. Pragul de publicare este stabilit în mod diferit pentru fiecare disciplină în parte. Datele bibliometrice sunt colectate din Web of Science și InCites.

Raport ISI: Central Europe

Central Europe: A profile of the region and its place in the European research network

În primul lor raport privind Europa, experții de la Institute for Scientific Information examinează rețelele de cercetare care se maturizează rapid în țările care au aderat la Uniunea Europeană începând cu anul 2000.

Raportul abordează următoarele subiecte pentru a contribui la fundamentarea deciziilor de evaluare, gestionare și elaborare a politicilor în domeniul cercetării:

  • Tendințe în ceea ce privește producția de cercetare
  • Colaborarea internațională
  • Impactul citării
  • Puncte forte și specializări
  • Impactul diferitelor instituții din regiune.

Descărcați raportul

O nouă schemă disponibilă în InCites - Obiective de Dezvoltare Durabilă

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015, are la bază 17 obiective de dezvoltare durabilă.

O nouă schemă adăugată în InCites cartografiază 16 dintre cele 17 obiective definite de ONU, astfel încât să puteți vedea cu ușurință modul în care o organizație, un cercetător sau o țară contribuie la agenda pentru dezvoltare durabilă.

  • Obiectivele individuale ale ONU au fost comparate cu Micro Citation Topics. Fiecare Micro Citation Topic și publicațiile asociate acestora au fost atribuite doar unuia dintre cele 1 până la 16 obiective de dezvoltare durabilă.
  • De fiecare dată când Micro Citation Topics sunt revizuite, obiectivele de dezvoltare durabilă vor fi actualizate în mod corespunzător.

Mai multe informații 

Web of Science Publisher Portal

Web of Science Publisher Portal este acum deschis tuturor editorilor, îmbunătățind procesul de înscriere a revistelor. Portalul permite editorilor să se conecteze în siguranță și să trimită reviste pentru a fi incluse în Web of Science Core Collection și oferă o modalitate de a vizualiza statutul tuturor revistelor trimise.

Informațiile pentru editorii care doresc să solicite acces la portalul Web of Science™ Publisher Portal sunt disponibile aici.

Următoarele cursuri online

Principalele noutăți Web of Science și InCites în 2023

13 decembrie ora 16:00

Participați la această sesiune pentru a afla mai multe despre noutățile din 2023, inclusiv noile funcționalități Web of Science și InCites, integrările cu platformele ProQuest și Ex-Libris și multe altele. Totodată, vom prezenta o incursiune în planurile noastre viitoare pentru 2024.

 

 

Sesiuni în limba engleză

Open House Session 13 decembrie ora 16:30

Toate sesiunile

Înregistrări și diapozitive pentru sesiunile online precedente