Skip to main content

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Noua platformă InCites Benchmarking & Analytics

Pe 30 septembrie va fi lansată o nouă platformă InCites. Schimbarea de la platforma actuală la cea nouă va fi imediată, fără acces dublu. Noua platformă oferă o experiență îmbunătățită pentru utilizator, dar datele și instrumentele de bază sunt aceleași. 

Găzduim două seminare în limba engleză pentru a vă ghida prin noua platformă și pentru a ne asigura că sunteți confortabil cu navigarea.

Web of Science Journal Citation Reports 2020

Noua ediție a Journal Citation Reports (JCR) este live! 2020 JCR include 12 171 de reviste, dintre care 48 de reviste românești.

ShanghaiRanking’s Academic Ranking of World Universities 2020

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2020 a fost lansat pe 15 august de către ShanghaiRanking Consultancy. Anul acesta, sunt publicate cele mai bune 1000 de universități din lume.

Începând cu 2003, ARWU prezintă anual universitățile de top din lume pe baza unui set de indicatori și date obiective. ARWU adoptă șase indicatori obiectivi pentru clasarea universităților mondiale, inclusiv numărul de absolvenți și personal care câștigă premii Nobel, numărul de articole publicate în revistele Science și Nature, numărul de cercetători extrem de citați și articole indexate în Science Citation Index și Social Science Citation Index din Web of Science. 

ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020

Pe 29 iunie a fost prezentată ediția 2020 a Global Ranking of Academic Subjects, cu informații din Web of Science Core Collection și InCites Benchmarking & Analytics.

In perioada 2014-2018 au fost luati în considerare 5 indicatori pentru fiecare dintre cele 54 de categorii (Web of Science): numărul de publicații Q1 (WOS-CC), Category Normalized Citation Impact (InCites), Colaborare internațională (InCites) ; numărul de lucrări în Top Journals (Shanghai); premii (Shanghai).

U-Multirank ediția 2020

Noua ediție 2020 a U-Multirank este live! U-Multirank este un proiect finanțat de Comisia Europeană, bazat pe datele Web of Science și expertiza bibliometrică CWTS. Mai multe informații aici → 

Consultați site-ul U-Multirank și aflați care sunt cele 40 de universități românești incluse în clasament!

undefined

Raport Coronavirus

Acest raport este doar un exemplu despre cum este posibilă găsirea informațiilor într-un timp scurt folosind soluții CLARIVATE; în acest caz, suita noastră CORTELLIS unde puteți găsi toate informațiile despre o boală, medicamente, testarea, reglementarea și comercializarea acestora.

Echipa noastră Clarivate a adunat o colecție de instrumente și resurse pentru a ajuta cercetătorii , jurnaliștii și profesioniștii din domeniul sănătății să acceseze rapid și ușor principalele cercetări și cele mai recente știri despre această situație de urgență. Puteți vizita site-ul aici.

Kopernio Premium

Kopernio are acum peste 1400 de utilizatori în România. Organizația română cu cei mai mulți utilizatori este Universitatea din București.

Pentru cei interesați, este posibilă generarea de linkuri personalizate pentru un abonament premium - cu mai mult spațiu de stocare decât versiunea standard - pentru clienții Web of Science.

Aceste linkuri pot fi distribuite în mod liber din biblioteca dvs! Oricine dă clic pe linkul de înscriere premium va fi redirecționat pe pagina de înscriere. Odată ce afilierea este verificată (prin furnizarea adresei de e-mail instituționale în timpul procesului de înregistrare), conturile sunt actualizate imediat într-un cont premium Kopernio (care oferă spațiu de stocare suplimentar și integrare Dropbox).

Butonul Kopernio în Web of Science

De acum, butonul Kopernio este integrat direct în Web of Science prin abonamentul ANELIS. 

Butonul Kopernio este activ pe pagina fiecărei lucrări în Web of Science!

Author Records

Author Search (Beta)
Căutați un nume și găsiți o persoană. O căutare de autor recent îmbunătățită vă ghidează în mod intuitiv către Author Records care oferă un set de publicații publicate de o singură persoană. Această nouă căutare vă ajută să găsiți cu ușurință cercetătorii și publicațiile lor în Web of Science Core Collection - indiferent de cât de comun este numele lor.
Urmăriți tutorialul ➞ (3 video-uri)


Author Records (Beta)
Aceste noi Author Records oferă o imagine inițială a publicațiilor unui autor în Web of Science Core Collection, precum și rețeaua de citare, nume alternative și afilieri. 
Author Records se bazează pe o combinație de inteligență artificială și curare umană și reprezintă rezultatul probabil pentru acea persoană.


Feedback tool
Oricine folosește Web of Science poate contribui la îmbunătățirea Author Recods. La fiecare Author Recods, puteți trimite un feedback printr-un formular care va fi revizuit manual de către membrii echipei de date Web of Science, contribuind la îmbunătățirea datelor despre autor.


Author Control
Autorii pot acum să revendice proprietatea Author Recods și să gestioneze identitatea lor Web of Science prin intermediul Publons, creând un Web of Science ResearcherID.

Publons este o panoramă de 360 ​​de grade a activității unui cercetător, oferindu-le un profil unic pentru a-și gestiona identitatea - prin modificările pe care le fac în Publons își pot actualiza înregistrările în Web of Science Core Collection și ORCiD.

Alerte e-mail modernizate

Alertele e-mail ale Web of Science au fost reformatate pentru a oferi alerte ușor de citit - alertele prin e-mail evidențiază cele mai relevante rezultate.

 

Înregistrare simplă pentru a primi alerte
Utilizatorii care doresc să solicite notificarea prin e-mail pot face acest lucru rapid după conectarea în contul personal Web of Science. Pentru căutările salvate, trebuie doar să dați clic pe butonul „Create Alert” accesibil din pagina de rezultate. Pentru Citation Alert, pur și simplu navigați la articolul de interes și dați clic pe butonul „Create Citation Alert”.

Mai multe informații aici

Cursuri online

Toate modalitățile de a salva și exporta date în Web of Science

Miercuri 30 septembrie, ora 16.00-17.00

Descoperă diversele instrumente care te vor ajuta să salvezi căutări și rezultate, și să exporți date în afara platformei Web of Science în mai multe formate.

Înregistrează-te acum

 

Totul despre noua platformă InCites 

Marti 20 octombrie, ora 16.00-17.00

Platforma InCites are o nouă interfață, cu mai multă claritate, flexibilitate și ușurință în utilizare. Participă la această sesiune pentru a afla despre schimbările care vor imbunătăți analizele bibliometrice în InCites.

Înregistrează-te acum

 

Analiza datelor Open Access în Web of Science

Joi 22 octombrie, ora 16.00-17.00

Cu ocazia celei de-a treisprezecea Săptămâni Internaționale a Accesului Deschis (Open Access), echipa noastră va prezenta modul în care publicațiile Open Access pot fi descoperite și analizate în Web of Science și în noua platformă InCites.

Înregistrează-te acum

 

Datele de autor în Web of Science 

Joi 29 octombrie, ora 16.00-17.00

Nu lăsa ca lucrările tale să fie confundate cu ale altcuiva. Descoperă cum să găsești și să validezi publicațiile tale în Web of Science cu noile funcții Author Search, și cum să le păstrezi sincronizate cu profilul Publons.

Înregistrează-te acum

Materiale

Septembrie

Iulie

Iunie

Mai

Aprilie

Martie

Februarie