Skip to Main Content

Europe - Regional Pages: Romania

Content in local languages, created by our regional experts. All sessions are listed in US Time zone

Contact

Adriana Filip Customer Success Consultant | Eva Czegledi Senior Account Manager | Massimiliano Bearzot Product Sales Manager

Noutăți

Descoperirea subiectelor emergente cu ajutorul Research Horizon Navigator

Research Horizon Navigator este un nou modul bazat pe inteligență artificială din cadrul InCites Benchmarking & Analytics, conceput pentru a permite cercetătorilor, agențiilor de finanțare, organizațiilor să descopere noi subiecte care apar în literatura de specialitate publicată și care indică unde este posibil să se producă viitoarele descoperiri.


În cadrul noului modul, utilizatorii pot căuta, naviga și vizualiza peste nouă mii de subiecte care apar în cadrul și între 254 de categorii Web of Science pentru a obține o perspectivă dinamică asupra modului în care se formează, se dezvoltă, se ramifică și fuzionează noile domenii de cercetare.


Research Horizon Navigator este disponibil pentru toți abonații InCites Benchmarking & Analytics, oferind o resursă indispensabilă pentru inițiativele de planificare strategică. 


Mai multe informații

Grants Index

Web of Science Grants Index oferă acces rapid la informații despre granturile acordate anterior, pentru a sprijini eforturile cercetătorilor de a obține noi finanțări.  

Prin intermediul Grants Index, datele standardizate privind granturile din surse directe pentru peste 400 de agenții de finanțare din întreaga lume sunt încorporate pentru milioane de utilizatori Web of Science. Cercetătorii pot înțelege rapid și ușor ce a fost finanțat pentru a-și diferenția mai bine noile proiecte și propuneri, în timp ce concurează pentru obținerea de finanțare prin subvenții.

Mai multe informații

ProQuest Dissertations & Theses Citation Index

Conținutul ProQuest Dissertations & Theses Global este acum integrat în platforma Web of Science. Această integrare oferă cercetătorilor acces rapid și ușor la o vastă colecție multidisciplinară de peste 5,5 milioane de disertații și teze de doctorat din întreaga lume.

Noua soluție, ProQuest Dissertations & Theses Citation Index, oferă o experiență de căutare completă, cu acces la descoperirea cercetării de la începutul carierei, alături de reviste, preprinturi și alte surse, în cadrul unei singure platforme. Prin eliminarea necesității de a căuta în mai multe baze de date, aceasta va oferi un flux de lucru simplificat pentru cercetători, facilitând succesul academic și stimulând noi progrese în cercetare.

Pentru informații suplimentare

Raport ISI: Central Europe

Central Europe: A profile of the region and its place in the European research network

În primul lor raport privind Europa, experții de la Institute for Scientific Information examinează rețelele de cercetare care se maturizează rapid în țările care au aderat la Uniunea Europeană începând cu anul 2000.

Raportul abordează următoarele subiecte pentru a contribui la fundamentarea deciziilor de evaluare, gestionare și elaborare a politicilor în domeniul cercetării:

  • Tendințe în ceea ce privește producția de cercetare
  • Colaborarea internațională
  • Impactul citării
  • Puncte forte și specializări
  • Impactul diferitelor instituții din regiune.

Descărcați raportul

O nouă schemă disponibilă în InCites - Obiective de Dezvoltare Durabilă

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015, are la bază 17 obiective de dezvoltare durabilă.

O nouă schemă adăugată în InCites cartografiază 16 dintre cele 17 obiective definite de ONU, astfel încât să puteți vedea cu ușurință modul în care o organizație, un cercetător sau o țară contribuie la agenda pentru dezvoltare durabilă.

  • Obiectivele individuale ale ONU au fost comparate cu Micro Citation Topics. Fiecare Micro Citation Topic și publicațiile asociate acestora au fost atribuite doar unuia dintre cele 1 până la 16 obiective de dezvoltare durabilă.
  • De fiecare dată când Micro Citation Topics sunt revizuite, obiectivele de dezvoltare durabilă vor fi actualizate în mod corespunzător.

Mai multe informații 

Web of Science Publisher Portal

Web of Science Publisher Portal este acum deschis tuturor editorilor, îmbunătățind procesul de înscriere a revistelor. Portalul permite editorilor să se conecteze în siguranță și să trimită reviste pentru a fi incluse în Web of Science Core Collection și oferă o modalitate de a vizualiza statutul tuturor revistelor trimise.

Informațiile pentru editorii care doresc să solicite acces la portalul Web of Science™ Publisher Portal sunt disponibile aici.

Materiale de formare

Următoarele cursuri online

InCites Benchmarking & Analytics - Introducere

8 octombrie ora 12:00-13:00

Scurtă introducere în InCites Benchmarking & Analytics: surse de date, indicatori, normalizare

  • Analiză: cercetători, organizații, regiuni, domenii de cercetare, surse de publicare, agenții de finanțare
  • Raportare: pentru organizații și cercetători
  • Organizare: salvarea propriilor rapoarte și analize; crearea și exportul seturilor de date din Web of Science Core Collection; schimbul de date

 

Sprijinirea inițiativelor de cercetare deschisă cu date și instrumente de încredere

22 octombrie ora 16:00-17:00

Parcurgerea procesului de tranziție către cercetarea deschisă este esențială. Comunitatea academică are nevoie de acces la cercetare de încredere, indiferent de modelul de publicare. Utilizatorii vor să știe că pot citi textul integral al unui articol atunci când dau clic pe el și că pot accesa datele conexe. De asemenea, doresc să știe că finanțarea este ușor de urmărit și transparentă.

Participați la această sesiune pentru a afla cum, la Clarivate, susținem obiectivele cercetării deschise, ajutând la conectarea elementelor și făcând procesul de descoperire științifică mai rapid, robust și transparent.

 

InCites Benchmarking & Analytics – Aplicații avansate

24 octombrie ora 12:00-13:00

Analize avansate în InCites pentru:

  • Identificarea domeniilor cu performanțe ridicate și comparări regionale și internaționale
  • Identificarea cercetătorilor și instituțiilor cu performanțe ridicate
  • Identificarea colaborărilor naționale și internaționale
  • Resurse de finanțare
  • Gestionarea colecțiilor de reviste

Înregistrări și diapozitive pentru sesiunile online precedente