Teknik Destek

Sık Sorulan Bağlantılar

Master Journal List
Web of Science Dergi Listeleri
Veri tabanlarına direkt linkler
Kütüphane Web Sitelerinden Web of Science kaynaklarına direkt linkler
Dergi seçim kriterleri
Dergi değerlendirme süreci ve seçim kriterleri
Institute for Scientific Information
Proquest Libguides
ProQuest Türkçe Eğitimler ve Kaynaklar

Faydalı dokümanlar

Clarivate Web of Science APIs- İngilizce sunum- Rob Pritchett 29/02/2024
Clarivate Web of Science APIs- wos_starter_postman_collection Rob Pritchett 29/02/2024
wos_starter_postman_collection
Web of Science Yazar Kayıtları Düzeltmeleri- Turkish
Araştırmacı Profillerinde yapılan kayıt düzeltmeleri için yardımcı rehber
Preprint Citation Index Turkish
Başvuru Rehberi
Web of Science Researcher Profile-Turkish
Tek bir güvenilir platformda – Web of Science- kolay araçlarla bilimsel varlığınızı oluşturun, yönetin ve sürdürün.
Web of Science Researcher Profile- English
Build, manage and maintain your scholarly presence with simple tools on one trusted platform—the Web of Science.
InCites Benchmarking & Analytics- Turkish
Veri tablosu ile çalışma
InCites Benchmarking & Analytics- English
Working with the data table
Web of Science Core Collection- Turkish
Başvuru Rehberi
Web of Science Core Collection- English
Reference Guide

Rehberleri ürünlere göre keşfedin

Web of Science Platformu

InCites Platformu

EndNote

EndNote Click - Kopernio

Haberler

ProQuest Dissertations & Theses Citation Index

ProQuest™ Dissertations & Theses Global ve Web of Science™ entegrasyonu ProQuest Dissertations & Theses Citation Index ile sağlanmıştır. Web of Science All Databases alanından erişilebilir. Kullanım rehberi için lütfen tıklayınız

Preprint Citation Index

Web of Science’daki Preprint Citation Index, önde gelen arşivlerinden gelen ön baskıların multidisipliner bir koleksiyonudur. Araştırmacıların ve lisansüstü öğrencilerin en yeni araştırmalarla güncel kalmalarına yardımcı olurken, bir yandan da güvendikleri kaynaklara olan güvenlerini korur. Preprint Citation Index ile disiplinler arasında ön baskı literatüründeki en son buluşları hızlı bir şekilde bulabilir, yeni bulgular mevcut olduğunda bildirim alabilir, bir fikrin gelişimini daha eksiksiz bir şekilde izleyebilir ve hakem değerlendirmesinden geçmeyen kaynakların güvenilirliğini değerlendirebilirsiniz.

1991 yılına kadar uzanmaktadır ve veritabanı günlük olarak güncellenmektedir.

arXiv: fizik, matematik, bilgisayar bilimleri, nicel biyoloji, nicel finans, istatistik, elektrik mühendisliği ve sistem bilimi ve ekonomi

bioRxiv: biyoloji

medRxiv: tıp, klinik ve ilgili sağlık bilimleri

chemRxiv: kimya ve ilgili alanlar

preprints.org: bilim, sosyal bilimler ve sanat& insani bilimler arasında multidisipliner

Zaman içinde yeni arşivler eklenecektir

2023 Journal Citation Reports sürümünde tüm WoS CC dergilerinde Journal Impact Factor

2023 Journal Citation Reports sürümünden itibaren Dergi Etki Faktörleri- JIF, sanat ve beşeri bilimler de dahil olmak üzere tüm Web of Science Core Collection dergilerini kapsayacak şekilde genişletilecektir.

Bu, Journal Impact Factor’un Science Citation Index Expanded (SCIE) ve Social Science Citation Index'ten (SSCI) Arts and Humanities Citation Index (AHCI) ve multidisipliner Emerging Sources Citation Index (ESCI)™ dergilerini içerecek şekilde genişletilmesi anlamına gelmektedir.

Web of Science Baş Editörü Dr. Nandita Quaderi’nin blog yazısını aşağıda bulabilirsiniz

Announcing changes to the 2023 Journal Citation Reports - Clarivate

Mapping the path to future changes in the Journal Citation Reports - Clarivate 7 Mart 2023 tarihli Blog

Journal Citation Reports 2022 Yayınlandı!

JCR 2021 yılı verilerini içermektedir.

114 Ülkeden 21,430 dergi- 5,300 tanesi Altın Açık Erişim Dergisidir. 192 dergi ilk kez Journal Impact Factor aldı. JCR hakkında daha fazla bilgi için Research Smarter Webinarımızı izleyebilir ve danışma rehberimizi incelebilirsiniz.

TÜBİTAK- ULAKBİM, İstanbul Üniversitesi Yayınları ve #Clarivate katılımıyla gerçekleşecek Etki Odaklı Yayıncılık webinarı video kaydı için tıklayınız

Dergi Editörlerinin ve Yayıncılarının Dikkatine!

Bu webinarda Web of Science Editör ekibinin adımlarını takip ederek dergileri değerlendirmek için kullanılan 24 kalite ve 4 etki kriterinin her biri hakkında ayrıntılı bilgi edinebileceksiniz.

28 Haziran 2022 Salı günü Türkiye saati ile saat: 9:30 da gerçekleştirilecektir. 3 saat sürecektir.
Ms. Mireia Guardingo'nun sunumu İngilizce olacaktır.Webinar Programı:

MEHMET MIRAT SATOĞLU Direktör, TÜBİTAK– ULAKBIM

09:30 - 09:45

PROF. DR. HALUK ALKAN Rektör Yardımcısı, İstanbul Üniversitesi

09:45 – 10:00

MIREIA GUARDINGO Clarivate

Web of Science Dergi Değerlendirme Süreci ve Seçim Kriterleri- İngilizce

10:00 – 10:45

DERYA SOGUKSU Clarivate

Web of Science ve Araştırma Yayıncılığı

10:45 – 11:30

Journal Citation Reports (JCR) 2021
70%’in üzerinde daha fazla içerik
Yeni metrik
Yeniden taşarlanmış Kullanıcı arayüzü

AHCI ve ESCI kapsamındaki dergiler, Science Citation Index ve Social Sciences Citation Index’te kapsanan yayınlar gibi kurum içi uzman editörlerimiz tarafından uygulanan aynı titiz kalite kriterlerini karşılamışlardır. Bu nedenle AHCI ve ESCI JCR’de yer almayı hak etmektedir. .

Yeni Journal Citation Indicator: Journal Citation Indicator başka bir Clarivate ölçüsünden yararlanır InCites’da yer alan Category Normalized Citation Impact (CNCI), Journal Citation Indicator değeri önceki 3 yılda bir dergide yayınlanan makaleler ve incelemeler/derlemeler için ortalama CNCI’dir.

Web of Science Academy

Web of Science Academy, araştırma kariyerlerini geliştiren ve akademik yayıncılık ortamında bulunan dünyanın dört bir yanından araştırmacıları desteklemeyi amaçlamaktadır. Bir giriş oluşturarak araştırma bütünlüğünün çeşitli yönleri hakkında bilgi edinebilir, programınız uygun olduğunda ücretsiz kursları tamamlayarak akademik yayıncılıkta temel beceriler geliştirebilirsiniz. Tamamlanan her kurs için indirilebilen sertifikalar verilmektedir.

Bugün kayıt olabilirsiniz!

Kurslardan bazıları:

Reviewing in the Sciences
Mentoring in Peer Review
Co-reviewing with a Mentor
An Introduction to Peer Review
Good Citation Behavior

(ISI)'ın yeni Global Araştırma Raporu yayımlandı

The Institute for Scientific Information™ (ISI)'ın yeni Global Araştırma Raporu yayımlandı. Bu yeni rapor veri sınıflandırmada değerlendirmenin önemini vurguluyor. Rapor, Web of Science atıf ağındaki güvenilir araştırma verilerine dayalı yeni ve oldukça esnek bir veri toplama yaklaşımı sunar ve Hollanda Leiden Üniversitesi'ndeki Centre for Science and Technology Studies (CWTS)'nin önde gelen akademik scientometrics ekibi ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. Rapor için tıklayınız

Yeni Web of Science arayüzünde Author Impact Beamplots

Web of Science Yazar etkisi Beamplots, bir yazarın tüm yayın listesinin atıf performansını tek bir görünümde görselleştirmenin yeni bir yoludur.

Beamplotların çıkış noktasını öğrenmek ve Araştırma değerlendirmesinde nasıl uygulanabilecekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için detaylı raporumuzu indirebilirsiniz

Web of Science My Research Assistant App - Mobil Uygulamayı hemen indirebilirsiniz!

Web of Science My Research Assistant (MYRA), araştırmacıların Apple veya Android mobil cihazlarında Web of Science ve Master Journal Listesinde taramasına, kaydetmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan bir mobil uygulamadır.

MYRA kısa tanıtım videosu

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

Yeni Web of Science Arayüzüne Merhaba

Kasım ayı boyunca yeni arayüz de erişilebilir olacaktır. Mümkün olduğunca geri bildirim yapmanızdan memnuniyet duyarız. Yeni arayüze Web of Science Core Collection'dan "Click here to access the preview" tıklayarak geçebilirsiniz. Soru işaretine ? tıklayıp geri bildirimlerinizi iletebilirsiniz. Yeni arayüz ile igili tanıtım eğitimleri:

Daha fazla bilgi için tıklayınız

Arabic Citation Index Nedir?

Arabic Citation Index Mısır devletinin ortaklığıyla, dünyanın Arapça konuşan içeriğini kapsamak amacıyla oluşturulmuştur. Arap bilimsel literatürünün bir atıf indeksinde ilk haritasıdır. 2015 yılına kadar olan içerik ARCI editöryal kurulu tarafından seçildi ve İslami çalışmalar da dahil olmak üzere bir çok konu kategorisinde literatür içermektedir. Arayüz hem İngilizce hem de Arapça olarak taranabilir.

Journal Citation Reports’da yeni açık erişim verilerinin tanıtımı

Araştırma topluluğunun bu karmaşık değişim içinde yönünü bulmasına yardımcı olabilmek için, Journal Citation Reports (JCR) profil sayfalarına açık erişim verileri ekledik. Şeffaflığı artırmak için altın açık erişim modeli kullanılarak ne kadar bilimsel literatür yayınlandığını ve bu içeriğe ne kadar atıf yapıldığını görebilirsiniz. Bu, altın açık erişim içeriğinin literatüre katkısını ve akademik söylem üzerinde etkisini araştırma topluluğunun daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır.

JCR'de yeni açık erişim bilgiler

Yeni Web of Science 7 Temmuz 2021 de tüm WoS kullanıcıları için erişilebilir olacak!

Web of Science Core Collection Dergi Değerlendirme ve Seçim

Journal Evaluation Process Web of Science Core Collection,Publisher Portal and Recent Updates to the Journal Citation Reports
Mireia Guardingo sunumu 25/04/2024 Web of Science Core Collection Journal Evaluation Process Publisher Portal Recent Updates to the Journal Citation Reports
Dergi Değerlendirme Süreci ve Seçim Kriterleri
Web of Science Core Collection Dergi Değerlendirme Kriterleri
Web of Science Core Collection Dergi Seçim Süreci

YouTube Türkçe Videolar

Türkçe Videolar Playlist sıralaması

Web of Science Create Profile_ Türkçe 1:50

Getting help in Web of Science_Türkçe 1:02

Authors take control of your author record_Türkçe 4:13

Author Impact Beamplot_Türkçe 3:39

Build Better Searches in Web of Science_Türkçe 5:12

Using the Advanced Search Query Builder_Türkçe 1:43

Combining Search Sets in Advanced Search_Türkçe

Web of Science Citation Report_Türkçe 1:58

Yeni Web of Science Arayüzü ve Yenilikler - Türkçe -20210603 1055-1 38:00

InCites B&A - Signing In_Türkçe

Getting Help in InCites_Türkçe 00:58

Introducing the new Journal Citation Reports_Turkce 03:40

Arabic Citation Index_ Türkçe 1:46

Sunumlar

ÜNAK 2024 Yapay Zeka Çağında Clarivate Web of Science Research Assistant: Sorumlu yapay zeka ile keşfi geliştirin
ÜNAK 2024 Sempozyumu 12-13 Eylül 2024
Journal Evaluation Process Web of Science Core Collection,Publisher Portal and Recent Updates to the Journal Citation Reports
Mireia Guardingo sunumu 25/04/2024
Web of Science Core Collection Journal Evaluation Process
Publisher Portal
Recent Updates to the Journal Citation Reports
Atıfların Önemi- KTU, Uludag, Sakarya Universiteleri
Atıflar nedir ve neden onlara ihtiyacımız var?
• Atıf Sınıflandırması - Referans bağlamı
• Fikir geliştirmenin keşfedilmesi ve ortaya
çıkarılmasında atıfların rolü
• Atıf uyarıları
Atıf Yapılan Makaleleri ve Atıf Yapan Makaleleri
Analiz Etme: işbirlikçileri, yayınlanacak dergileri,
fon sağlayıcıları vb. belirlemek.
• Metrikleri bağlamsallaştırma ihtiyacı
• Atıfların değerlendirmedeki rolü
• Yazar profillerindeki atıf verileri
• En Çok Atıf Alan Araştırmacılar
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Web of Science Core Collection verileri ile Türkiye Üniversitelerinin Akademik Performansı
60. Kütüphane Haftası
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi/ ÜNAK
28 Mart 2024
Web of Science: Hemşirelik Araştırmalarında Yayınlar, İşbirliği ve Atıf Değerlendirmesi
Uluslararası Hemşirelik Araştırmalarında İşbirliği Sempozyumu- 22 Mart 2024- Ege Üniversitesi
ANKOSlink 2023
Veriye Dayalı Anlayışla Kurumunuzun Hibe Başarısını Artırmak için Clarivate Çözümleri
21 Kasım 2023
Gelecek için Bilgi Çalıştayı 2023
Üniversitelerde Akademik Performans Araçları
27 Ekim 2023
Araştırma, Inovasyon ve İşbirliği 14/11/2022
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 50. yılı
ANKOSlink 2022 22/11/2022
Global Sürdürülebilirliği İlerletmek için Clarivate
Çözümleri
Akademik Farkındalık Semineri Eylül 2022
Acıbadem Üniversitesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi
Araştırma bilgisinin yaşam döngüsünün tamamını yönetme: Araştırma çıktıları, patentler, Derwent Innovation, InCites, Araştırmacı Profili
Gelecek için Bilgi Çalıştayı GIB'21
Global araştırma ortamına ilişkin
görüşünüzü genişletmek
ANKOSlink 2019
Araştırma derinliğini genişletin: Emerging Sources Citation Index / Book Citation Index
Gelecek için Bilgi Çalıştayı GIB'19
Yeni YÖK Talepleri Kapsamında Üniversiteler
Yayın Geliştirme ve Performans Süreçleri
Web Of Science Açık Erişim ve Türkiye
Aralık 2018 tarihinde hazırlanan sunum
ANKOS VI. Ulusal Online Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayı
Eğitimcilerin Perspektifinden Kaynak Paylaşımı
16-18 Kasım 2020
Sosyal Bilimler Akademik Yayıncılık Çalıştayı III
Web of Science Dergi Değerlendirme ve Seçim Kriterleri
26 Aralık 2020